July 31, 2017

KL Bird Park dan Google Translate

Dah lama agaknya aku tak bawak keluarga kecil aku makan angin. Tambah-tambah bila wife aku kata yang dia bosan tak ada kawan kat rumah time aku kerja.

Kawan dengan Ningkan dan Kidow jer katanya...

Daddy kena kerja cari duit lebih. Akan ada sesuatu yang bakal terjadi Oktober nanti.

Jeng jeng jeng...

Anyway, last weekend aku bawak family aku ke KL Bird Park, yang dijolokkan sebagai THE WORLD LARGEST FREE-FLIGHT WALK-IN AVIARY.

Atau dalam bahasa Rais Yatim-nya DUNIA TERBESAR PENERBANGAN PERCUMA JALAN MASUK SANGKAR.

Krik krik krik...

Entry fee untuk local adalah RM27 dan percuma untuk kanak-kanak bawah 3 tahun.

Aku rasa RM27 tu agak berbaloi sebab korang akan tengok burung terbang sana-sini, and if you're lucky, maybe korang akan kena tahi bebird.

Hahahaha...

Pakai topi yer kengkawan. Tu jer saranan aku.

Untuk yang merancang nak melawat KL Bird Park tu, aku cadangkan korang pergi sebelum tengahari. Korang boleh spend time dengan menyaksikan bird feeding sessions kat lokasi-lokasi berlainan.

Walaupun park tu tak besar mana, tapi korang boleh spend easily 3 - 4 hours dalam tu.

You can end your journey at the park's amphitheater for the bird show. The bird show starts at 3.30 pm.

All and all, here are my reviews.

Tiket 10/10
Kemudahan 8/10
Kebersihan 7/10
Staff 10/10
Bird show 7/10
Harga makanan 2/10

Harga makanan agak mahal. Air mineral botol kecik pun dah RM4.90 nyah!!!

Kopak daddy!





AKUBUKANSUPERMAN: Visit to experience it yourself.

2 ulasan:

bukankosong said...


wah...2 org baby dh

powerrrr

haha

W. Hidney said...

bukankosong: Alhamdulillah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...