March 2, 2016

Eusof Ningkan

Hi uols!

Rindu Ella tak?

Siapa yang kata dia rindu Ella, Ella akan belanja makan.

*pose hantu susu*

Semalam aku dapat sms yang sangat un-sangka-rable dari member bloggers. Dia tanya mana aku pergi. Lama menyepi ujarnya.

Dengan machonya aku jawab yang aku tak gi mana-mana pun. Ada jer kat sini-sini. Life being busy dengan urusan mencari rezeki dan baby...

Thats right, Ella sekarang dah jadi daddy. Ella raser, Ella suker! *flip rambut tanpa henti*


On 3rd August 2015, my wife and I welcomed a baby boy, whom we affectionately call Eusof Ningkan. Ramai yang bertanya, "Kenapa Eusof Ningkan?"

Sebab kalau aku bagi nama Sinchan, maybe dia tak akan maafkan aku sampai ke tua hahaha.

But on a serious note, nama tu aku pilih sebab Yusuf adalah Nabi Allah yang terkacak. Orang kata nama tu doa. So biar dia besar jadi handsome macam daddy.

*sila muntah*


Selari dengan trend terkini, aku tweak ejaan Yusuf jadi Eusof. Biar molek sikit. But that will not stop everyone from calling him UCOP later. Dan aku plak akan dikenali sebagai BAPAK UCOP...

*OREN*

Dan Ningkan adalah nama bapa kepada Ketua Menteri Sarawak yang pertama; Tan Sri Datuk Amar Stephen Kalong Ningkan, I am hoping that he will eventually grow up becoming an honorable and respecful man.

Lagipun in the future, tak payah lah dia explain panjang lebar untuk pastikan yang dia adalah anak Sarawak. Tengok nama pun orang dah boleh tau.


Sik la kedak daddy, kelayi nak madah dirik tok orang Sarawak. Tapi tetap juak orang ingat daddy tok Australian bah. Alu lemah nyawa ku tauk ko.

Hahahahaha!!!

Bah mupok lok kita.

AKUBUKANSUPERMAN: My precious...

3 ulasan:

aziiz said...

OMG!!! You're back.....

achik ezam said...

ingatkan ella dah bersara dan menjadi abu bakar ella selamanya hahahaha

W. Hidney said...

aziiz... OMG yes i am!!!

Achik ezam... Belum lagi boh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...