July 25, 2013

Antara raya dan hantu raya


Amacam puasa?

Cukup tak setakat ni?

Kalau tak puasa... Tak boleh raya! *jerit separa kepit sambil cekak pinggang*

Anyway, raya dah dekat ni. Untuk yang kampungnya jauh macam aku, eloklah dipercepatkan urusan tiket balik kampung tu.

Kang tak pasal-pasal nangis sesorang kat depan Pavilion on the first day raya. Time tu korang nak meroyan pun dah tak guna dah.

Tahun lepas aku tak balik, so aku tau camner rasa tak balik raya.

Nangis leleh-leleh depan tv dengar takbir raya I tell you.

So tahun ni, aku dah beli tiket balik ke Wisconsin awal-awal dah.

Err... Aku ni orang putih sebenarnya.

*muntah buih*

Eh mana story hantu raya nya?

Bulan puasa semua hantu kena ikat.

Sekian...

AKUBUKANSUPERMAN: Tahun lepas puasa kat Sydney. Tahun ni puasa kat KL jer...

7 ulasan:

NenetPenne (NP) said...

yang kelasnya nangis depan pavilion tu...hahahaha... kirim salam kat orang2 wisconsin yer... hahahaha

W. Hidney said...

NenetPenne... diorg kirim salam balik err...

Hulubalang said...

hehehe...tajuk mmg x boleh blah... rupanya hantu semua kena ikat..

balik wisconsin jgn lupe singgah umah aku kat Massachusetts..

Siti said...

Haha..omputeh rupanya.
Br ku tau. Hebak! hebak!

azj noqjen said...

Yoh,kelas ko blit winsc..muk ko di!!!!

W. Hidney said...

hulubalang... ala sekali sekala bai

siti... hebak sokmo

azj... aiiihh loooommmm

ct cucubi said...

tajuk mesti gempaq.. ni mesti part time wartawan metro.. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...