AKUBUKANSUPERMAN

January 29, 2013

London oi London


Nasi lemak yang aku order agak kejung. Kalau mungkin di KL, aku dah jerit kepit sambil duduk bersimpuh.

Dan pintal-pintal rambut...

Aku sangat sopan ok.

Macho plak tu.

But I guess in this sort of situation, nobody will complaint. Kejung pun kejung la. Yang penting cravings dapat dipuaskan. Lagipun dah sampai ke London ni, tak boleh la bawak resmi KL.

Masuk kandang kambing kita mengembek. Masuk Federal Highway KITA BAKO KITA BAKO!!!

I guess everyone knows London can be very expensive at times. Sepinggan kebab dah harga sebidang tanah.

Masuk tandas pun dah RM1.40 engkau!


Dengan tukaran hampir RM5 untuk setiap £, korang akan rasa tetiber miskin. Lain arr kalau gaji korang RM18 juta sebulan.

Tapi tu bukan halangan untuk...

SHOPPING!

Gila banyak outlet yang menarik untuk korang pilih. Untuk yang suka high end retail experience, Oxford Street is the almost definite answer. Kalau korang jenis yang suka market-market jalanan (macam aku) dan barangan second-hand, korang boleh pergi ke Camden dan Portobello.

I went to both. Berbekalkan dengan keyakinan maha tinggi yang aku cuma nak cuci mata, aku akhirnya kecundang jugak. Tapi aku tak menyesal dowh.

Aku dapat blazer ni dengan £10 jer!


Sila OREN!

AKUBUKANSUPERMAN: Merancang nak gi weekend bazaar kat Amcorp Mall. Siapa nak join?

5 ulasan:

Hulubalang said...

ok aku sgt oren bila tgk ko kat london....apsal x ajak aku...?? ahakssssss....

W. Hidney said...

hulubalang... moh le kita gi london

NenetPenne (NP) said...

pegi camden 2 kali...
suka oxford street.... time sales laa... boleh dapt baju GAP dengan harga GBP9.99

aidil dbahri said...

mana fridge magnet. daku menunggu hingga hujung nyawa! hikss

W. Hidney said...

NP... oxford utk org kekaya jer. utk org yang gaji RM200 jer mcm i ni, camden ajer le

aidil... i akan tunggu sampai ujung nyawa jugak utk serahkan FM tu kat u

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...