AKUBUKANSUPERMAN

September 23, 2012

Siboh kitak nangis



AKUBUKANSUPERMAN: Sik kisah guntor kah, kilat kah...

September 11, 2012

Apa kata media kita

Post ni berinspirasikan sesuatu yang aku jumpa kat Facebook member aku semalam. Siyes lepas baca, aku gelak sampai ke sudah.

Sebab aku tak ada idea nak tulis apa, moh le rapatkan saf dan kita gelak sampai tahun depan.

Situasi sebenar: Seorang nenek pergi ke kedai untuk membeli ubi. Tetiba dia dilanggar beca lalu mati di tempat kejadian.

Buletin Hutama: Nenek meninggal dunia. Penarik beca dicari untuk memohon maaf secara terbuka kepada penduduk Bintulu.

Marian Hetro: Hangat! Nenek mati dengan ubi di tangan.

Hutusan Malaysia: Nenek mati dilanggar beca satu propaganda pembangkang?

Hakarah: Kami tiada beca. (lari tajuk)

Malaysianiki: Beca langgar lari bukti kerajaan rasuah.

Maskita: Misteri penarik beca: Hantu ubi mengganas.

Tamil Nisan: Nenek punya ubi mati dilanggar beca.

Tamil Nadu: Nenek mati kerana ubi dilanggar beca.

Canpaindera: Kisah nenek dilanggar beca diabadikan dalam filem terbaharu David Teo, Gangster Beca.

Rajib Nazak: Nenek sanggup mati kerana ubi, menunjukkan ubi 1Malaysia berkualiti dan digemari rakyat.

Inwar Abrahim: Kematian nenek yang dilanggar beca adalah suatu konspirasi berniat jahat oleh UNMO.

Dez Daizi: Kenapa kita perlu biarkan ubi luar menutup periuk nasi ubi kita? Haramkan ubi luar!!! Haramkan!!! Jangan lupa sokong kami para ubi untuk dapatkan pengecualian cermin gelap.

Hazwan Lali: Iolss tak menang pertandingan tu sebab iolss tak pandai masak ubi. Bercakap pasal ubi, iolss kutuk Humie Mafilda sebab perempuan tu cuba kaitkan nenek tu dengan isu video seks ubi. Iolss benci!!! *libas-libas ekor tupai*

AKUBUKANSUPERMAN: Ada bahagian yang aku terpaksa edit sebab aku tak nak masuk ISA walaupun ISA dah takder. Walaupun...

September 3, 2012

TDDMKA


Dear diary,

What’s the point of being friends in Facebook if I can’t even read their status updates and the only picture available to see is a tree?

What’s the point of keeping their phone numbers if it took them all day to reply my sms. Never called and never answer my calls.


What’s the point of calling them friends if I can’t even ask for a small favor?

Unfriend?

Yours truly,
Me.

September 1, 2012

Kasut itu shoes


Angkat mouse kalau korang suka kasut macam aku.

Kegilaan kasut aku dah lama, tapi makin menjadi-jadi sejak aku bertugas kat KL. Kat estate dulu aku tak boleh nak turutkan sangat sebab peluang untuk melaram kasut tu agak terbatas.

Sakit jantung plak manager aku kang kalau aku pakai kasut kulit berkilat masuk field. Kang tak pasal-pasal aku direjam dengan batang kelapa sawit plak.

Having said that, korang boleh agak aku ada banyak kasut. Tapi kalau korang agak kasut aku adalah dari jenama-jenama besar, tekaan korang agak tersasar kat situ.

Kasut-kasut aku tak mahal. Tak ada yang ribu-ribu. Yang mahal tak semestinya bagus. Tak semestinya selesa. Baik aku pakai duit tu beli benda lain atau belanja korang makan Mekdi.

Kasut murah pun kalau kena penggayaannya akan nampak stylish. Akan tetap nampak mahal. Tak cayer?

Tengok ni...


Lagipun kasut ni kalau pakai yang mahal-mahal pun orang akan tetap anggap kasut tu kita beli kat pasar malam. Clichè la tu orang kita.

Walau kita boleh pujuk diri sendiri dan tak amik pusing dengan apa yang orang nak cakap, tapi deep inside we will somehow care.

Tak terbakar ker kalau korang tengok member korang pakai kasut sebijik macam kasut ORIGINAL LV korang, tapi kasut yang dia pakai adalah ORIGINALLY-BOUGHT-IN-PETALING-LV?

So lupakan kasut-kasut LV atau Chanel atau Jimmy Choo sebab kasut-kasut jenama tu banyak kat pasar malam.

Kasut Gombak pun ok what.



AKUBUKANSUPERMAN: Kalau gaji RM18 juta sebulan apa salahnya...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...