December 5, 2012

Of Harimau Malaya Selamanya



I must say, tak pernah terlintas kat kepala yang aku akan pergi ke stadium tengok orang main bola. Aku bukannya peminat tegar pun. Match kat tv pun aku buat tak layan jer.

Aku lebih suka tengok channel masak-masak *berdehem macho*

Anyway, minggu lepas aku berpeluang ke Bukit Jalil tengok harimau kita menentang Laos dan bibik… I mean Indonesia. Tak perlu lah aku ulas corak permainan harimau kita kat sini sebab takut nanti aku akan merapu.

Yang pasti kita menang dua-dua game.

Selamanya!!!


Tak sia-sia aku beli jersey dan scarf Harimau Malaya. Boleh aku pakai scarf hitam kuning kita kat London bulan depan. Eeee tak sabarnyew kitew wak!

Tunggu laporan LIVE London aku k kengkawan.

Apa pun aku cuma sedikit OREN bila kebanyakan penyokong kita kat stadium tak cuba untuk berdiri menghormati lagu kebangsaan negara lawan, particularly Indonesian. Memang kita sedia maklum those Indonesians will not appreciate our Negaraku but why do we have to put ourselves in the same level as them?

We are better than them and we know that all too well.

Tak perlu la nak membalas kebiadapan mereka dengan tidak menghormati lagu negara diorang. Tak kemana pun kalau kita dok besar kepala bawak ego memasing.

There is a fine line between being patriotic and being stupid.


Kalau kita dengar betul-betul, actually Indonesia Raya is a very nice anthem to listen to. Tak caya? Klik sini.

Sometime changes can be hard to swallow. We can make it if we really want to.

AKUBUKANSUPERMAN: Tak rugi bila kita hormat kat orang lain

5 ulasan:

k.e.r.i. said...

jersey ori ke tu? wape riya? dengar cerita mahal pe bedil.

oshinz said...

amboi kemain tu. hehehe. semangat okeh tengok bola kat stadium.

W. Hidney said...

Keri... Dok eh. Hok oghi rego 2 ratuh lebih. Hok ni grade AAA pun dah hargo 60 yal

Oshinz... Mesti la semangat. Untuk harimau kita. SELAMANYA!!!

bukankosong said...

omaigoddd

tgk bola bola bergelimpangan

:P

W. Hidney said...

bukankosong... bola apa yg bergelimpangan tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...