November 2, 2012

Cerita di farmasi

Di sebuah farmasi...

Sedang aku sibuk membelek-belek pencuci muka, tetiba seorang awek bertanya, "Do you have pill dispenser here?"

Aku melopong kejap.

Kemudian aku senyum dan menjawab, "Of course we have miss. But can you please come again sometime later? We are currently on stock inventory work now."

"But I can see other customers around," dia membalas.

"Oh gosh I'm sure that'll confuse you. You see I'm the store owner and those are my staff. I ask them to wear whatever that is good on them as I strongly believe no one should wear uniform to work." Aku senyum dengan handsomenya.

"I see. I'll come back later then. Thanks." Katanya sambil berlalu pergi.

Penat aku pakai molek.

Dia kata aku keje kat situ...

Kecik hati aku ok!

AKUBUKANSUPERMAN: Apa jadi lepas tu, aku tak tau sebab aku dah cabut hahaha.

11 ulasan:

oshinz said...

kahkahkah.. kelentong baik punye.

k.e.r.i. said...

HAHAHAHAHAHAHAHA.

dia tak faham sarkastik itu?

lembab gila!

W. Hidney said...

Oshinz... Bukan kelentong tapi sajer nak perli

Keri... Haha cekap kau tangkap makna yg tersirat. Tahniah!

Hulubalang said...

Wakakakaka....mesti oren gile minah tu kalau dia tau dia kena oren ngan ko...

Siti said...

jahatnya mu...hahaha..

Maya said...

hehe....situasi yg biasa terjadi ni..kalau sy, u mengelak dikenakam mcm awak ni, sy akan tanya dulu "awak kerja sini ke?" Pasti ada something somewhere y buat org lain ingat si polan eg. hidney staff kt situ :)

farhana said...

Wow!!!! I like how u answer her.
Perli baik punya!

ErnieFaizal Siti said...

hahaha...giler jahat!!!

crescent said...

hahaha...sumpah funny...

W. Hidney said...

hulubalang... haha harap tu akan bagi pengajaran kat dia. Berhati2 la bila nak judge org lain

siti... tak jahat. cuma nakal hehe

maya... sebab i pakai kemas sgt kot

farhana... tapi dia tak faham perlian tu

ernie... i baik hati sebenarnya. percayalah *pose siti nurhaliza*

crescent... lagi funny kalau u tengok reaksi awek tu bila i kata i store owner haha

NIZAM said...

I kesian kat awek tu. hahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...