October 6, 2012

Safety health officer

Baaa chak! *tetiber keluar dari belakang pasu dan buat muka comel*

Siyes lama giler aku tak menulis. Harap korang tak OREN lah yer. Untuk mereka-mereka yang baru jer follow aku, terima kasih aku ucapkan.

Jarang ke udara pun tetap ada yang nak follow.

Terimas!

Ouh where should I start? Banyak giler yang aku nak story kat sini. Tapi aku tak merancang nak tulis panjang-panjang. Kang ada plak yang bosan.

Hari ni, aku start enroll ke kursus Safety Health Officer dari NIOSH yang kat Bangi nu. Actually dah agak lama aku merancang nak amik course ni. Baru la ni aku dapat masuk.

Permintaan sangat tinggi. Tempat plak sangat terhad. Alhamdulillah rezeki aku dapat mendaftar after just 1 application.

Insyallah by next year aku akan graduate dan dapat Green Book; buku yang akan certifiedkan aku sebagai seorang Safety and Health Officer...

... yang sopan-santun...

Boleh la nanti aku buat safety assessment sambil duduk bersimpuh.

Bayangkan...

Dapat tak bayangkan?

Tak?

Cer try lagi.

Tak dapat jugak?

Cuba lagi!!! *jegilkan mata*

AKUBUKANSUPERMAN: Siyes aku sangat seronok belajar balik...

3 ulasan:

NUke_Rude said...

oh oh! all the best ya untuk kursus tu!

nanti leh lepak2 kat mamak blakang niosh! hahaha.

lol. ok. tak perlu gelak.

NIZAM said...

kursus ni tengah pemes skang kan. smua orang berebut nak amek. orang kata, kalo dh certified, gaji boleh demand.

W. Hidney said...

Nuke... u stay area situ ker?

nizam... sepuluh markah untuk jawapan anda yg sangat tepat itu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...