AKUBUKANSUPERMAN

October 31, 2012

Cerita gym dan badan sasa


AKUBUKANSUPERMAN: Bila la dapat gi gym macam dulu?

October 26, 2012

theReel


Kalau ada masa, jom le jengah tumblr aku kat hidney.tumblr.com.

Basically its all about menswear.

Boleh check trend terkini.

Cheers!

AKUBUKANSUPERMAN: Boleh cuci mata dengan kasut-kasut yang menarik...

October 24, 2012

Soalan cepu emas dan mulut celupar tak ingat

Diew: Awak! Awak gi kejew acenew?

Aq: Kiter gi kejew naik tren jew wak. Ngapew awak tanyew kitew soklan tu wak?

Diew: Hok oloh wak. Cian nyew awak naik tren jew. Takpew wak. Aceni jew. Apew katew awak buat kejew macam kitew jew wak. Awak buat MLM. Dapat banyak duwet taw wak. Cubew awak tengok kitew ni. Dah bawak Merc dah wak. Manew lew tawu kalau awak rajin, awak dapat duwet beli ketew. Takyah lew susah-susah naik tren gi kejew. Acener wak? Setuju tak wak?

Aq yang dah tak nak aq sangat dah: AKU ADA KERETA LA PAN*AT! AKU PARKING KAT STESEN. DARI STESEN AKU NAIK TREN. BENGONG SANGAT NI KENAPA? TAK NGAJI EK?

Diew: Uhuk sowee awak. Kitew tatau...

Aq: Kitew kitew... Apew kitew kitew?

AKUBUKANSUPERMAN: Geram aq...

October 12, 2012

UPSR, PMR, STPM dan...


Musim ujian tiba lagi. A few weeks back it was UPSR.

And now its PMR plak.

Tak lama lagi SPM plak.

Lepas tu STPM.

Lepas tu confirm disudahi dengan ujian lisan Mungkar dan Nangkir plak.

Err...

Teringat aku zaman aku muda-muda dulu. Gila nervous aku the night before ujian tu sebab banyak benda tak cover lagi. Time tu, kalau telan buku dapat buatkan aku dapat jawab soalan ujian, confirm aku telan.

Pasti aku dah jadi the wiser Ketua Pemuda UMNO dah sekarang.

So kepada adik-adik yang kat luar sana tu abang nak pesan.

YANG KORANG SURF INTERNET BACA BLOG ORANG NI KENAPA?

PERGI MASUK BILIK BUAT ULANGKAJI!!!

Tu jer pesan abang.

*pose Nyonya Mansoor*

AKUBUKANSUPERMAN: Selamat menghadapi ujian adik-adik...

October 11, 2012

Cerita brooch, spesis kekuntum dan Taman Tun Dr. Ismail


Sejak dua menjak ni aku suka furnishkan baju pejabat aku dengan hankie dan brooch.

Bukan nak announce kat semua orang yang aku ni spesies kekuntum, tapi sekadar nak menyuntik sedikit fun dalam office wear seharian aku. Tak la nak blend sangat. Karang orang nak tengok pun tak selera.

I am not blessed with Keanu Reeves looks you see. Aku kena la pakai elok untuk orang sedar kewujudan aku.

*muka sedih*


AKUBUKANSUPERMAN: Muka ganas tapi dalam hati ada taman Tun Dr. Ismail...

October 9, 2012

What is wrong with us?


Dear diary,

I was at KL Convex the other day when I saw a dude carrying loads of shopping bag, struggling his way through a glass door. I was surprised to realize not one of the by-passers came forward and helped him. I decided, since I was there, helped him with the door.

To my surprise, he just walked away. No smile or nod that suggest a word of thank you.

Perhaps he's in a hurry and I am just somebody who happen to be there.

Yesterday at the Sentral, I saw a girl having problems with the check-out door. She touched the coin to the touch pad but the automatic door didn't opened. The line behind her was getting longer. I told her to insert the coin into the coin slot. She did, and walked away. Leaving me there, awed and dumb.

This morning at the parking lot, I alerted a rushed girl who parked her car with lights still on. "Excuse me miss. Your lights." I said as I pointed to her car. She looked at me as if she's saying, "I am so gonna be late for this."

And you can basically guess. No thank you from her too.

What is wrong with our society anyway?

Have we forgot about our roots?

Have we forgot about being polite and such?

Or maybe we are too 'cultured' that we substitute smiles and nods of gratefulness with smirk and rolling eyes?

This is atrociously sad.

We are no longer us.

If this is what we call urban and modernity, I might as well refuse it.

I rather be in kampung where everyone is someone's friend.

Yours truly,
Me.

October 6, 2012

Safety health officer

Baaa chak! *tetiber keluar dari belakang pasu dan buat muka comel*

Siyes lama giler aku tak menulis. Harap korang tak OREN lah yer. Untuk mereka-mereka yang baru jer follow aku, terima kasih aku ucapkan.

Jarang ke udara pun tetap ada yang nak follow.

Terimas!

Ouh where should I start? Banyak giler yang aku nak story kat sini. Tapi aku tak merancang nak tulis panjang-panjang. Kang ada plak yang bosan.

Hari ni, aku start enroll ke kursus Safety Health Officer dari NIOSH yang kat Bangi nu. Actually dah agak lama aku merancang nak amik course ni. Baru la ni aku dapat masuk.

Permintaan sangat tinggi. Tempat plak sangat terhad. Alhamdulillah rezeki aku dapat mendaftar after just 1 application.

Insyallah by next year aku akan graduate dan dapat Green Book; buku yang akan certifiedkan aku sebagai seorang Safety and Health Officer...

... yang sopan-santun...

Boleh la nanti aku buat safety assessment sambil duduk bersimpuh.

Bayangkan...

Dapat tak bayangkan?

Tak?

Cer try lagi.

Tak dapat jugak?

Cuba lagi!!! *jegilkan mata*

AKUBUKANSUPERMAN: Siyes aku sangat seronok belajar balik...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...