July 2, 2012

Story geram, rumah idaman gone into the drain

Ok maybe ada yang tertinggal bas, aku sign agreement untuk purchase sebuah rumah di Menara U Shah Alam bulan lepas. Tapi harapan tu musnah atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan.

Aku kecewa, but that doesn't mean I should stop trying.

So aku pun try la cari rumah baru, and turns out Selayang's Symphony Heights caught my attention. Being the latest property development in a fast developing Selayang, aku pun try my luck untuk cruising around.

I guess I am a kind of person who will fall on the first few dates, I bought a promising vacant and brand new unit on the 23rd floor, overlooking KLCC.

I always wanted to have a picturesque sight of KLCC on my window every morning.

All seems so promising until one fine day the owner decided to cancel the selling. The fish is this owner thinking? Deposit dah bayar. Loan pulak tengah proses.

Ijau la aku lepas tu.

Dan semalam, aku view a few units rumah lagi kat tempat yang sama. I guess aku dah jatuh cinta kat Symphony Heights. And this time, aku buat resmi yang biasa aku buat kalau aku gi visit estate...

ASK AS MANY QUESTIONS AS I CAN UNTIL THEY CAN'T HANDLE ME.

Dengan cara tu, at least aku tau apa prospect home owner. Kalau diorang nak buat taik, I will know before we actually signed the deal.

Akhirnya I managed to close one deal. Tingkat 16, not exactly a vacant unit and no KLCC view. But I dig the floor layout lah.

We can't have everything right?

You see I am putting all my hopes on this one. Kalau tak dapat gak, aku akan beli kotak dan buat rumah kat tempat letak kereta office aku jer.

Nak merajuk pepuas!


AKUBUKANSUPERMAN: And who says buying a house is like flying a kite?

5 ulasan:

bukankosong said...

suka tingkap tu

kreativ!

ala, ada rezekinya tu, sabar sikit je

Maya said...

Rumah mahal skang kan Hidney, saya ni pun tgh berura2 nak beli rumah bawah tapi price plg murah 1/2 million..

W. Hidney said...

bukankosong... tingkap tu yg mahal tu

kak kin... rumah makin mahal. kalau nak beli, better beli sekarang

nn said...

Struggle nya nak beli rumah tapi last-last dapat juga. Alhamdulillah.

Syok tengok orang dah mampu beli rumah. Baru start kerja tak ada duit lagi ://

W. Hidney said...

Nn... Memang susah beli rumah especially kalau beli subsale. Banyak cekadak. Tak apa la tak dpt beli sekarang. Kumpul duit dulu. Insyallah kalau ada rezeki, dapat la tu nanti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...