AKUBUKANSUPERMAN

June 16, 2012

Story teksi dan post-it note

Selalu jugak orang suruh aku banyakkan bersabar. Tapi kadang-kadang aku tak boleh control kalau aku dah marah sangat.

Orang kata setiap benda tu mesti ada suis, termasuklah kemarahan...

*selak baju cari suis marah*

Pagi tadi masa aku check-out hotel kat Lahad Datu, aku request untuk teksi ke airport. Masuk hari ni, dah beberapa kali aku ke Lahad Datu, so aku tau aku akan sempat check-in untuk flight sebab jarak hotel dan airport cuma 5 minit drive jer.

Dan airport Lahad Datu tu kecik jer.

But that was not the case this morning. Lepas 30 minit menunggu, teksi tak kunjung tiba. Aku cuba nak control cool walaupun aku tau aku dah lambat GILER untuk ke airport.

5 minit kemudian, aku still tak dapat teksi yang aku request.

Aku ke kaunter dan bertanya. Kalau nak ikutkan rasa memang aku nak tengking jer petugas tu. Instead, I asked him in the politest manner.

Tapi jawapan yang dia bagi benar-benar buatkan aku marah.

"Sorry sir, saya lupa book teksi tadi."

WHAT THE F*CK!!!

Dia nak aku tulis post-it note dan lekat kat dahi dia ker untuk dia ingat apa yang patut dia buat?

And there I was, spending another 5 minutes scolding the young chap with no mercy that he regretted every minute he wasted from my supposedly calm morning.

I managed to reached the airport minutes later, barely missed my flight.

Itu pun aku terpaksa merayu kat check-in counter untuk bagi aku masuk.

OREN!!!

AKUBUKANSUPERMAN: Some people need to be audited on how they use their brain!

5 ulasan:

bukankosong said...

omg!

pecat diaaaaaaa!!!!

miss the flight itu dh melampau!

Siti said...

Ish ish ish..boleh dia lupe?

W. Hidney said...

bukankosong... kalau i boss dia, memang sah2 kena pecat

siti... tu arr. jahat kan dia? kesian ella...

jejaka anggun said...

sabar jer lah...

W. Hidney said...

shaz... tarik nafas... lepas...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...