AKUBUKANSUPERMAN

June 8, 2012

Rumah konsepku, syurgaku...

Sejak dua menjak ni aku banyak menghabiskan masaku dengan menghias rumah.

Kalau korang bayangkan aku dengan pengapu dan kain lap, tolak-tolak perabot ke hulu ke hilir, korang sebenarnya silap.

Aku hias rumah aku virtually kat Google Sketchup.


Walaupun rumah aku akan siap June tahun depan, tak salah rasanya kalau aku nak bayangkan camner rupa rumah aku tu kalau dah siap karang.

Lagipun, aku boleh kira berapa budget untuk perabot dan cabinetry.

Acener tu?

Mudah jer...

Dengan Google Sketchup, aku boleh 'order' jenis perabot yang aku nak. And turn out dalam inventory diorang ada product dari IKEA.

Bila aku dah tau jenis perabot yang aku nak, which in this case SӒTER, aku boleh refer harga perabot tu kat catalog IKEA.


Sama tak dengan sofa kat rumah konsep aku tu?

Jangan OREN yer...

AKUBUKANSUPERMAN: Kadang aku risau gak kalau-kalau bank loan aku tak approve. Gaji aku RM150 jer sebulan...

6 ulasan:

FaizalSulaiman said...

whoaaaaaa


classy! i loike!

W. Hidney said...

faizal... alhamdulillah

bukankosong said...

jgn lupa jemput ye :P

jejaka anggun said...

untunglah.

W. Hidney said...

bukankosong... insyallah dijemput

shaz... alhamdulillah

Anasyg said...

oren tu apa? byk beno terma tu kat dlm blog ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...