April 1, 2012

Kesopanan dan kesusilawati


Berapa orang kat sini yang hafal lagi rukun negara?

Angkat tangan!

Sebenarnya aku pun tak hafal dah.

Zaman sekolah-sekolah aku dah lama aku tinggalkan.

Tapi walaupun aku dah tak hafal rukun negara kita, aku tetap bersopan dan bersusilawati... err bersusila.

What is bersusila anyway?

Aku berdiri kat belah kiri kalau naik escalator.

Aku tak korek idong kat public.

Aku hormat mak bapak aku dan mak bapak orang, terutamanya yang aku bakal jadikan mak bapak mertua...

Aku drive dengan penuh berhemah kat jalan raya.

Dan aku cuci pinggan sambil duduk bersimpuh.

Aku paling anti orang yang kurang ajar.

Rasa macam nak sumbat-sumbat jer diorang dalam lubang jamban sambil jerit "KILL KILL DIE DIE!!!"

Sekian carutan kali ini.

AKUBUKANSUPERMAN: Aku tak emo...

2 ulasan:

naqib faiz said...

hahahahaha..agak bangang la

W. Hidney said...

naqib... hehe memang le bangang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...