March 1, 2012

Story epik pergi keje naik KTM bangang

Dah 3 hari berturut aku lambat masuk office.

Not good. So not good…

Hari pertama aku gerak kol 7 pagi dari rumah. Jalan jem giler and last-last aku sampai office kol 9 pagi.

Berbekalkan semangat yang tabah, aku gerak kol 6.45 pagi keesokannya. Tapi tetap gak aku sampai office kol 9 pagi.

Orang kata third time the charm, so pagi tadi, which happen to be the third day, aku cadang naik train jer dengan harapan akan sampai awal ke office.

And I chose KTM.

What was I thinking…

Berikut adalah catatan Twitter aku. Korang baca la untuk faham perjalanan epic aku ke tempat keje.

6.30 pagi: The next train is due to arrive in 15 minutes kata PA. But lets make it 25 minutes. KTM never come in time. Period!

6.50 pagi: The train has arrived but the commuters are like sardines. If this is not Malaysia, they’ll occupy the roof of the train.


6.51 pagi: We can preach but if we don’t provide support to our preaches, things aint gonna change!

6.52 pagi: We can say do not litter but if we don’t provide dustbin, people will continue to litter.

6.53 pagi: KTM can say give way to disembarking passenger but if they don’t improve their services, people will continue to charge the door like there’s no tomorrow.

6.54 pagi: 15 minutes interval for a commuter train is waaaay to long. Macam la dua orang jer duduk kat KL ni…

6.54 pagi: itu pun kalau tepat sampai dalam 15 minit. Kalau delay? Tak ker berebut dua batches of passanger masuk train?

6.54 pagi: Diorang ni tak belajar statistic ker?

6.55 pagi: it’s a simple equation. Subject math diorang gagal kot time UPSR dulu. Ish ish menyedihkan…

6.55 pagi: Patut la Jepun bagi train percuma jer kat kita sebab kita tak pandai buat business. Orang kesian kat kita rupanya…

7.30 pagi: Dah sejam aku duduk kat stesen. Kalau aku drive jer tadi tak ker dah sampai office dah. Sengal la KTM ni.

7.30 pagi: Lambat lagi la masuk office ni...

7.30 pagi: Esok aku nak jalan kaki la ke office. Kalau pun aku lambat memang silap aku sebab aku tak jalan laju.

7.31 pagi: Nak marah pun tak boleh sebab memang silap aku.


7.45 pagi: On board now but the door wont shut and they have to reset the system. My morning just got waaaaay better I suppose.

7.50 pagi: I should proly stop complaining about KTM now cos KTM can be loosely translated as KOMPLEN TAKKAN MASUK. Sekian...

7.50 pagi: Ah yes before I stop, the train is now berhenti plak untuk bagi laluan kat ETS sebab pintu tak boleh tutup tadi. Yeay!!!

8.25 pagi: Baru sampai sini. Ass!!! (@Stesen Sentral Kuala Lumpur (KL Sentral) w/11 others) 4sq.comxflePA

8.32 pagi: I'm just gonna be chilled by looking at those gorgeous shoes. Mmmmm zen...

9.10 pagi: Finally here. Tak pasal-pasal kena quiry. I CURSE YOU KTM FROM THE DAY YOU WERE BORN!!! (@Menara HLA) 4sq.com/wm3Wvf

AKUBUKANSUPERMAN: I CURSE YOU!!!

7 ulasan:

oshinz said...

kalau macam ni tiap hari, memang sakit.. gelap masa depan.

FaizalSulaiman said...

ada terbaca twit u pagi tadi, pathetic punya KTM. Tak pernah tengok sesardin itu

NUke_Rude said...

KTM.

Kami Tiada Masa
untuk semua aduan anda ni.


Hahahaha.

good luck bro. good luck dgn ktm2 anda.

Maya said...

saya setuju dengan pandangan dan cara fikir anda...:D

W. Hidney said...

oshinz... memang gelap masa depan *sambil nyanyi lagu gelombang salamiah hassan*

faizal... pathetic cant even begin to describe it

nuke... BENCI!

maya... hehehe terimas

jejaka anggun said...

oh my roberto cavalli! i hate KTM!

ErnieFaizal Siti said...

Haha..no wonder my HOD selalu moody bila sebut KTM!!! hew~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...