February 17, 2012

Zoo Negara, the fun and nostalgic gataway


I am not a zoo person. I repeat NOT a zoo person. To me, zoo is like another park with animals in it, and cages, and tacky souvenirs...

Tapi orang kata tak kenal maka tak cinta. Tempohari aku telah terjatuh cinta dengan Zoo Negara...

My first impression bila aku sampai was nostalgic. Pintu masuknya buatkan aku teringat kat filem P. Ramlee yang tajuk Masam-Masam Manis tu.

You know, the one yang cikgu P. Ramlee dan cikgu Saloma dating kat Zoo Negara sambil nyanyi-nyanyi tepi tasik tu. Kan best kalau I have my own Saloma whom I can date in Zoo Negara?

Awwww!!!


Bayaran masuk yang dikenakan ialah RM20 untuk locals. Tapi kalau muka korang macam Bangla or Indon, korang akan dikenakan bayaran yang mahal sikit.

Ngee...

Jangan marah naa.

Banyak haiwan yang korang boleh lihat kat sana. My favourite was zirafah. First time aku tengok zirafah dowh. Kulit dia macam canvas!

Time aku datang tu pasangan zirafah ni diasingkan dari anak-anak diorang. Aku pun kehairanan la kan. Tapi bila aku tengok yang jantan tu dok mengekor yang betina jer, aku pun faham-faham le. Cepat-cepat aku gi tempat lain sebab aku bawah umur.


Lucah!!! *jerit suara kepit*

Then there was this animal show. Ada pertunjukan burung, anjing laut dan some sort of haiwan hitam yang punya ekor gedabak. Aku tak dengar sangat apa nama haiwan tu sebab narrator animal show tu suara kepit.


Siyes aku tak tipu.

Memang suara kepit.

AKUBUKANSUPERMAN: Aku tak masuk taman rama-rama sebab aku tak minat Ella *tetiber*

3 ulasan:

jejaka anggun said...

pic beruang duduk tuh cute...

W. Hidney said...

shaz... kan!

Ri said...

erk.. mcm teringin nk visit lg. i wonder if zoo ayer keroh is better or if zoo negara is better.. hmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...