January 2, 2012

I can be a good daddy too


I love cat so much that I've played my fair shares of raising a well loved cats time aku keje kat Sarawak dan Kelantan dulu.

Tapi sejak aku pindah ke KL, aku tak berpeluang nak bela and manja-manja dengan kucing except for that fat cat dekat lobby rumah yang aku duduk sekarang ni. Kucing tu selalu lepak situ every time aku balik keje.

Siyes comel kucing tu. Geram aku tengok.

Aku panggil kucing tu Kucing...

Tapi kan, orang kata, individu yang pelihara kucing akan hidup lebih lama dan lebih happy sebab tak stress.

Aku rasa teori tu berasas sebab semenjak dua menjak ni, makin kerap plak aku rasa OREN dan emo tak tentu pasal. I guess I need some cats to play with just to de-stress myself.


So tengahari tadi aku ke SPCA yang kat Ampang Jaya tu, atau nama penuhnya Society for the Prevention of Cruelty to Animals. Sajer jer nak cat cruising dan release tension kat situ.

Banyak jugak kucing-kucing comel aku tengok. Rasa macam nak adopt jer semua.

But unfortunately rumah aku tak sesuai untuk bela kucing. Lagipun aku selalu pergi outstation. Nanti siapa yang nak sayang kucing tu kalau aku tak ada kat rumah?

Tapi lepas spent a few minutes kat situ, aku rasa macam hilang semua stress aku. I enjoyed myself so much that aku berkira-kira nak datang balik dan buat volunteer work kat SPCA tu on weekend basis. Dapat le aku main-main dengan kucing-kucing tu. Tak payah le aku rasa OREN memanjang.

Lagi elok kot daripada aku buat benda-benda yang tak senonoh.

Amacam?

Rock tak cadangan aku tu?


AKUBUKANSUPERMAN: Nanti kalau berpeluang ada kucing, aku akan panggil dia Kucing jer. Comel kan?

10 ulasan:

Ad Rifza said...

Meme rocklah beb..hehe

FaizalSulaiman said...

i loved cats! seyesh bosan2 boleh diajak borak. #EH!hahaha

Usaha baik tu Hidney. I sapok u!

W. Hidney said...

ad rifza... hehehe mekasih

faizal... tak pernah plak i try borak dgn kucing. sadis tu bro hahaha

jejaka anggun said...

xder org nak bermanja2an ngan u ker hid...

W. Hidney said...

shaz... tak der huhu. u nak manjakan i tak? hehehe

aidil dbahri said...

panggil cat pun boleh. hahaha

Azura Iznil said...

Reel...meh ler buat keje sukarela kat rumah akak. Si Orange tu akan buat Reel makin hilang rasa OREN....meh..meh..meh..datang.

W. Hidney said...

aidil... kalau panggil cat tak boleh suara kepit. tapi kalau kucing boleh jer pakai suara kepit. cuba try hehehe

kak zura... reel nak sukarela buat apa kat rumah kak zura tu? main2 dgn orange jer ker? ngeee

ctek8 said...

kucen2 tu nampak sihat walafiat...nice lah!
daddy, tlg garu gak! *buat bunyi kucen mengada*

W. Hidney said...

ctek8... meh sini daddy nak garu dengan berus dawai hahaha. nak manja2 jugak dia ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...