January 3, 2012

I am so not good with names


Kalau orang suruh aku pergi pasar ikan dan beli ikan Cencaru atau Lampam, aku akan mati kutu sebab aku haram tak tau nama-nama ikan kecuali ikan bilis, ikan jerung dan anak ikan.

Nama buah pun tak banyak yang aku tau kecuali buah dada.

Ngeee...

*posing Maria Ozawa*

Nama-nama orang pun aku amik masa nak hafal. Sampai la ni aku tak boleh nak hafal nama budak-budak kat office aku. Biasa aku panggil dengan nama glamer jer. Problem tu tak nampak sangat kalau setakat nak sembang kosong. It will be a problem time aku nak hantar diorang email. Mula la aku nak kalut tanya sana sini.

Pendek kata I am not good with names lah.

Senang cerita...

AKUBUKANSUPERMAN: Kalau tiba-tiba ada orang ngaku namanya Siti Nurhaliza pun aku akan percaya kot...

10 ulasan:

aidil dbahri said...

byk mkn semut ni. haha

Siti said...

konfem kalo ko masuk masterchef (time teka-teka nama buah ke, sayo ke, rempah ke) ko balik awal. hakhakhak...

W. Hidney said...

aidil... ngeee yer la kot

siti... memang gagal!!!

DrSam said...

memang ramai orang yang lupa nama orang. saya pun salah sorang.

W. Hidney said...

drsam... hahaha i heart u my man. susah tol nak hafal nama2 org ni kan

Muhammad said...

samalah
pernah sekali dengan kawan-kawan rapat pun,me bukan hafal pun nama mereka.Bila nak send e-mail,mengagau bukak fb acc mereka.Sebab nak lihat data nama dan e-mail hahahaahhaha.

W. Hidney said...

muhammad... hahaha kita serupa

FaizalSulaiman said...

ooo i buleh ingat nama sebab handle dengan students. around 3 weeks of lecturing, kena ingat nama bebudak senang nak soal nanti.

and i easily can remember nama orang yang unik2 dan pelik2 dalam masa 1 hari.hahaha

W. Hidney said...

faizal... bagus la tu. i expect my lecturer to know my name supaya senang i nak susahkan dia dgn soalan2 cepumas i hahaha. jahat i...

jejaka anggun said...

nama ai?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...