November 27, 2011

Perihal FB yang sungguh jahat itu

Pernah dulu aku kata kat member aku, "Kau ni pelik la. Siapa yang tak ada Facebook sekarang ni? You should make one."

Dan aku rasa sekarang aku faham apa yang dia rasa bila aku kata macam tu dulu.

Mesti dia ingat, "Mati ker kalau tak ada Facebook?"

Masuk hari ni, dah seminggu aku delete Facebook aku. Aku rasa ringan semacam jer sebab banyak masa aku tak terbazir dengan benda alah tu. Menggentel handphone setiap saat semata-mata nak tau apa perkembangan terbaru kengkawan aku.

Apa yang aku dapat?

Bill telefon mencanak naik ujung bulan!!!

*Muzik rancak membakar semangat berkumandang*

Mulanya aku rasa macam tak yakin aku dapat hidup tanpa Facebook. Aku rasakan yang hidup aku akan menjadi sunyi sepi tanpa kehadiran update terkini kengkawan dan share-share sensasi semasa yang disokong dengan gambar-gambar monyet yang terbelah perutnya.

Kini aku rasakan hidup aku lebih bermakna.

Aku dah boleh buat benda-bendalain yang lebih berfaedah.

Aku lebih sihat!

Aku lebih bertenaga!

Aku lebih ceria!

Aku boleh luangkan lebih masa untuk Twitter!!!

*CD calar. Muzik rancak tiba-tiba terhenti*

Err...

Follow Twitter aku kat sini ek kengkawan.

Mekasih *tertunduk malu

AKUBUKANSUPERMAN: Follow jangan tak follow...

7 ulasan:

tengku_fir21 said...

aku juga tiada mukabuku biru tapi ada burung biru berkicauan tanpa henti :)

-cD- said...

welcome to the club... hahahaah

FaizalSulaiman said...

patotla dah lama tak nampak.well same to me here.tp kehilangan anda di fb takla terasa sangat sebab anda ada twitter.yay!!

twitter lebih cool kot.dah malas nak berfb sebab ada fb pun promote link blog dengan entry panas terkini.

tak boleh belah entry panas:)

bukankosong said...

twitter pun 2x5

ceh!

oren x?

jejaka anggun said...

gitu. si Clash Donerin carik kat FB. dia kata utang darah dibayar darah, utang budi di bawa matik.

kin said...

lar............................ al-kisah nyer ye.

So kena bukak twitter lar pula kita ye?

k.e.r.i. said...

4sq juga.

kah kah kah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...