October 19, 2011

Ngidam

Ok mungkin agak keterlaluan kalau aku kata aku ngidam nak jadi muda balik.

Tapi kalau boleh apa salahnya kan? *posing Karam Sigh Walia

While everyone else is talking about bayi kena kelar dan budak kena langgar, aku dan member-member aku were actually bercakap pasal benda-benda 'retro' yang kitorang rindu nak tengok balik. Sebab kitorang kuat makan, kitorang bercakap le pasal junk food dulu-dulu.

Don't get us wrong. Not that we don't care about these young children. It's inhumane and stupid but I shall not write about it here when everyone else is doing that.

Ok where were we?

Right, pasal makanan yang pernah kita makan time kita muda-muda dulu.

Sorry pasal kualiti gambar. Aku amik dari Google jer.


Amacam?

Retro tak?

Dulu selalu jugak beli benda-benda kat atas ni lepas sekolah.

Makan dengan comelnya sementara tunggu bas balik rumah...

Sambil pintal-pintal rambut...

...

...

*posing Sinchan

AKUBUKANSUPERMAN: Mana nak carik semua tu ek?

11 ulasan:

achik ezam said...

ayat terakhir takleh belah.....

jejaka anggun said...

asam boi dlm limau is the best!

bukankosong said...

most of that masih ada lagi

sila kunjungi JUSCO xcept aiskrim je xde

sy tak OREN!!!!

crescent said...

ok first soalan cepumas???
berapa umur yer???

and omg...semua benda tue sy rasa...favret koko jelly tue...but hate the raisin...hahaha...and dingdang tue skang tiap tiap hari sy tgk...since kinos is one of our company so naik muak tgk...hehehe...and trust me...kalo beli sekarang coklat dalam tue x sesedap dulu...

FaizalSulaiman said...

perghh nostalginyaa


jajan dr pic 1 dan bendera yg ada cekelat tu

Anonymous said...

dulu rambut ko pjg ka main pintal2 rambut? atau ko suka sakat budak prempuan kelas sbelah? hiks3.

Siti said...

selalu makan asam hawflakes tu. kalo jumpe mesti beli. aiskrim melesia tu dulu slalu gak buat tp yg tak tahan tu anak aku asyik duk ngangkut makan aiskrim tu tak berenti sampaikan selsema, batuk. so skrg stop buat.

W. Hidney said...

achik... jeles le tuh hahaha

shaz... erk ader ker? yg mana ek?

bk... mana2 jusco ek? termasuk bendera coklat tu?

crescent... umur i baru 15 tahun hehehe *posing hantu susu. ada jual lagi ker din dang tu?

faizal... memang nostalgik

anon... hiks hiks hiks

siti... kunci peti ais le hehehe

sarawakianboy said...

Ah, lamanya tak singgah blog Reel ni samalah macam dah lama tak makan makanan retro kat atas tu. Hmm, the most I suka ais krim malaysia tu, my favorita is ais krim milo tu. Sampaikan boleh buat bisnes jual aiskrim tu, n suka makan ais krim tu masa tgk kartun kat rumah. Well, tora n dingdang tu rasanya ada lagi tp tak jumpasangat melainkan kalau gi kedai runcit je -_- Kalau Reel suka ckp pasal makanan retro, Naz suka tgk iklan retor kat youtube plak.

p/s: I miss all those moments masa kecik-kecik......

crescent said...

oh 15...*sy pengsan...bangun lepas tue pengsan balik...


*dah bangun pengsan...

ade lah ding dang tue...nak beli???skang dpt puzzle kecik kecik dgn coklat yg x sedap sgt kat dalam tue...hahaha...

W. Hidney said...

naz... we all miss our masa kecik time and the ffod that we used to eat. ingat lagi tak KFC dalam bucket kertas tu? now tak ada dah. huhu i is sad. i pun suka aiskrim milo.

crescent... hahaha adoh. melampau sungguh ritual pengsan u tu. susah nak cari ding dang tu sekarang. tak jual kat tesco hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...