AKUBUKANSUPERMAN

September 21, 2011

KL Rate Race 2011

Ok mula-mula aku nak confirmkan kat sini yang aku ni bukan la orang yang suka berlari. Aku adalah seekor lembu dan lembu doesn't run that fast.

Kali terakir aku involve dalam lumba lari was back in 1991. Masa tu aku represent rumah sukan aku dalam acara 100 meter (jer). Tu pun aku terpaksa join pasal cikgu rumah sukan aku ugut nak masukkan aku dalam pertandingan ratu kebaya kalau aku tak ikut larian 100 meter tu.

Of course aku dapat nombor corot...

... and to add salt to the wound, aku tak dapat tidur nyenyak for a few days sebab kaki aku lenguh...

Lets just stick to the theory that cow aren't suppose to run ok?

Tapi semalam against all odds, aku join KL Rat Race 2001. Actually this race is something that I've been waited for so long. Now that I'm working in KL, I think it would be stupid of me to just let it go. Sebelum ni aku tengok kat tv jer.

For those of you yang tak tau, KL Rat Race is actually an annual mini 4.5 km run yang dianjurkan oleh BSKL untuk corporate profesionals.

And get this. Semua pelari diharuskan memakai pakaian kerja disepanjang larian.

Menarik tak?

Being a person who take great deals about working attire, aku dah berkira-kira nak pakai pakaian kerja terbaik but only to find out yang company aku dah sediakan baju untuk event tu. And its not a shirt and tie like I what I have in mind.

And of course I thank my company for the decision sebab half way through the run, aku dah lenjun dengan peluh sambil bermonolog sendirian, "What have you got yourself into this time Hidney?"

Bayangkan kalau aku pakai cardigan dengan tie segala...

50 minutes later, aku berjaya sudahkan larian aku walaupun aku tak pasti aku duduk kat posisi mana. Tapi yang pastinya bukan kat position top 900 la...

LOL!

Ah well, aku tetap nak posing Sinchan kat finishing line sebab I'm proud of myself.

AKUBUKANSUPERMAN: I'll do it again nonetheless...

7 ulasan:

bukankosong said...

cute belon disusun itu mcm

btw...PERUTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!

Siti said...

pernah tgk ade amoi pakai skirt and high heels waktu rat race. berape lama agaknya dia buleh bertahan (running with that unsuitable outfit)ye?

W. Hidney said...

Bk... Rampingkan perut ku? Lol

Siti... Memang kalau difikirkan tak sesuai berlari dalam pakaian keje. Tapi tu yg buat run ni lain dari yg lain. Ari tu wakil dari rajhi bank siap pakai serban arab n lari bawak suitcase lagi. Hahaha... Tapi melampau la kalau nak pakai kasut tumit time run. Agaknya dia nak menang best dress runner kot?

ADfeez said...

hahahs smthg yg out of the box... tp mcm agak la jugak nk berlari2 berpeluh dgn pakaian yg mcm tu kan? oh my.~

W. Hidney said...

Adfeez... Mana ada peluang lain nak lari tgh jalan kat tgh2 kl ni. Nak duduk baring pun boleh hahaha. Semangat kena ada. Attitude yg sporting pun kena ada

jejaka anggun said...

syabas!

W. Hidney said...

shaz... terimas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...