August 2, 2011

Story sahur

Amacam hari-hari terawal Ramadhan ni? Harap-harap tak pancit la yer. Marilah kita pakat puasa penuh sebulan yer kawan-kawan.

Siapa tak puasa tak boleh raya!

Sebagai langkah keselamatan, pergi tampal selotep kat paip-paip yang berkedudukan 'strategik' tu siap-siap. Takut nanti terbuka puasa plak.

Hehe...

Kali ni aku nak story pasal sahur plak. Ada orang akan sahur tengah malam dan ada yang sahur pagi. Story orang yang tak bersahur tu kita kupas dalam lain entry naa. Sebab ada orang tu kata kalau dah pakai domain sendiri ni kena post entry bertubi-tubi. So dengan itu, aku sekarang dah tak leh kupas tiga story dalam satu entry dah. Takut tak cukup idea untuk entry bertubi-tubi *posing Sinchan

Tapi kalau korang tanya aku, aku akan sahur waktu pagi.

Sebab kalau tengah malam tu supper namanya.

Aku memang tak dapat nafikan sahur waktu pagi lebih berat dari sahur tengah malam sebab mata tengah ngantok lagi ni. Tambah-tambah lagi kalau menu sahur tu adalah baki dari waktu berbuka malam sebelumnya.

Juadah dah kejung dan sejuk...

Time tu la kita tengok orang-orang bersahur tu muka macam lembu. Mengunyah pun macam lembu. Oggy Ahmad Daud kata tak ada feel.

Kan best kalau ada yang tolong panaskan balik makanan-makanan tu...

Susun pinggan kat atas meja...

Sambil senyum dan kenyit-kenyit mata...

Dan suapkan sekali...

Dan kemas meja lepas sahur...

Oh bestnya kalau ada bini...

AKUBUKANSUPERMAN: Nafsu sahur dan nafsu berbuka sangat tak sama.

7 ulasan:

FaizalSulaiman said...

cecepat la kawen.hehehe

sahur pagi2 simple jek.

kenangan masa kecik kalau tak bangun sahur, confirm lapo disiang harinya

azizisamsudin said...

reell .. kawinn... i like !!

W. Hidney said...

faizal... eleh alasan je tu. nabi sahur dgn air kosong dan kurma ajer per hahahaha

zizi... cepat carikan i calon yg keje kat MH kitchen yang pandai masak dan kupas bawang

ct cucubi said...

kawen cepat izni.. kalau dah tua kang takut dah x sehat berudu itu...

NUke_Rude said...

haha! imaginasi liar tu penting!

kawen cpat bro!

jejaka anggun said...

org dah kawin sahur dia lain mcm...

W. Hidney said...

ct... eh eh. berudu tu akan kekal sihat sampai bila2 ok hahaha

nuke... hahaha mari kita kawin ramai2

shaz... yer ker? i tak tau sebab i tak pernah kawin hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...