August 17, 2011

Story rokok


"Kau tak merokok ker beb?" Tanya member aku. Aku menggeleng jer. Handsome seperti biasa.

"Kau ni tak macho la."

Celah mana plak macho dikaitkan dengan rokok ni? Tetiba aku rasa OREN. Tapi aku cool jer sebab dah penat aku puasa seharian sambil posing Sinchan.

Kenapa aku tak merokok? Meh sini aku nak story.

Rapatkan saf!!!

Dulu bapak aku kuat gila merokok. Berkotak-kotak habiskan dalam sehari. Pernah jugak la dia gaduh dengan mak aku yang concernkan pasal his health. So nak dijadikan story, one day, aku buang semua rokok bapak aku tu. Yeah, one will probably asked, "What was I thinking?"

Naik jugak le tangan bapak aku. That was the first time aku tau betapa OREN nya kalau kena lempang. Tapi aku rasa OREN kejap jer sebab lepas tu bapak aku kurangkan habit merokoknya. Now he barely smoke.

So lemme ask you one question. Should I smoke too?

Kalau aku merokok jugak, tak ker dah jadi macam ketam mengajar anaknya berjalan lurus?

... Walaupun aku ni bukan ketam dan aku tak ada anak ketam...

Who came out with that peribahasa anyway?

Hmmm...

AKUBUKANSUPERMAN: Aku gila benci kalau orang merokok dan hembus asap depan aku

15 ulasan:

shandye. said...

to be deadly honest, i started smoking right after spm, which is circa 2002.

i blamed the pressure of exam, trouble at school and whatnot that made me light up my first ciggie.

i'm 27 now and i definitely wanna live longer (insya-Allah). plus, with the support of my close friends, i decided to quit.

so right after my birthday last june, i started to quit.

haven't took up a drag since then until now.

saves a helluva lot of money. managed to go to krabi (again) from all the saved up mooolah.

cool eh?

kin said...

Anda tidak merokok?
Well... I'm impressed!
Bila boleh saya masuk meminang? ;D

FaizalSulaiman said...

me too

banyak gile ayah merokok satu hari.bila dia drive, duduk sebelah pening kepala.hehe

hopefully bertahan jangan tergoda:D

bukankosong said...

katakan tidak pada Rokok!

smbil kibas2 tgn tolak asap (muka berkerut)

Oren terus!

azs cute said...

wow bgusnyer. ssh nk jmpe laki yg x smoking skunk nih..

i dlu klu xnk kwn2 i smoke, i conteng2 kat rokok dorg, nyorokkan, x pon i gunting half.. huhu

sarawakianboy said...

Hi, I pun tak merokok gak. Bau asap rokok Gudang Garam memang tak boleh blah, tapi kalau bau asap rokok lain kira bolehhhhhhhhlah layan sikit.

Story I plak lain. Masa darjah satu dulu, me and my bapak satu sekolah. So, bapak terkantoi dengan I masa sekolah. You knw what, my dad suruh rahsiakan from my mom. Tapi tak lama pun, terus my mom tau. Habissssss!

Sampai sekarang masih lagi merokok, but sekarang suka plak hisap rokok orang tua and rokok daun tu :/ Dulu, my mom beli sebalang chewing gum la. My dad plak dah janji segala, tapi itu semua angan2 last2 kitaorg adik beradik yang habis kan chewing gum tu....last2 kita org family dah malas nak layannnnnn...

Bapak I je la yang merokok sekotak 2 hari habis sorang, abang and me tak merokok and kami ok je. Tak OREN KENA LEMPANG. Bahaha!


Btw, thanks for the update Reel.
Hahahaha!

p/s: Panjang gila tulis komen ni, biasalah orgasm nak baca blog ni. Eh? :/

W. Hidney said...

shandye... nice! keep it up. perhaps you can travel further in the future...

kak kin... hahaha nak masuk minang? sekarang pun boleh kak kin hehehe

faizal... yakin boleh!

bk... asap rokok memang buatkan i rasa OREN

azs... kira samseng la ni ek? teruskan memotong rokok member ek. semoga diorang berenti merokok hehehe

W. Hidney said...

sarawakianboy... owh bapak kita sama merokok ek? kadang2 diorg perlukan dorongan nak berhenti merokok. but most of the time, diorg akan kenakan kita balik kata diorang dah tua. diorg tau apa yg diorg buat.

pssstt baca blog ni pun boleh orgasm kah? hebat nya! hahahaha

ctek8 said...

i solute u for not smoking. non-smoking-man is handsomer

W. Hidney said...

ctek8... sempat lagi nak berkomen semntara menunggu subuh ek? hehehe

ADfeez said...

oh xde anak ketam.. tp anak tekak kan ada?

eh?? apa kene megena? :P

W. Hidney said...

adfeez... hahaha memang tak ada kena mengena

NUke_Rude said...

tu lah.

ayah aku pun sama. merokok.
kan dah sakit.

pastu dah baik.

nak curi2 merokok kat kedai luar pulak.

macam lah aku tak tahu.

jejaka anggun said...

so kalo x isap rokok, isap apa?

W. Hidney said...

nuke... hahaha kantoi le tu

shaz... orang le yg isap. takkan kambing kot ngeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...