August 23, 2011

Kereta comel untuk pemandu comel

Some would say dalam kehidupan seorang lelaki ada 3 investments yang wajib dibuat; kereta, rumah dan bini. Tiga-tiga pun mahal terutamanya yang last tu. Tu pasal kita selalu jumpa lelaki yang dah ada kereta besar dan rumah besar tapi tak kawin-kawin lagi.

And no he’s not gay.

Aku suka rumah besar dan aku suka bini besar. Tapi kereta impian aku tak payah ler besar. Lagi compact lagi bagus. It doesn’t have to shout “Hey look. I have so much money that I have to spend it on this car.” Kereta tu biarlah nampak cool macam Volkswagen Golf GTI ni. Best kalau aku nak laram kat Asian Heritage Row during the weekends sambil pasang lagu Lenggang Kangkung kuat-kuat.


Design pulak tak payah ler yang melampau. Cukup ler yang sleek macam Mazdaspeed3 ni. Kalau sangkut dalam jem pun aku tak kisah sangat sebab aku tau akan ada orang yang akan admire kereta comel aku. Pemandunya memang sah-sah ler orang akan admire kan? Korang ni pun... *posing hantu susu


Kereta idaman aku tu tak perlu dari jenama yang hebat. Cukup ler kalau jenama kereta aku boleh buatkan lidah orang kita tergeliat, macam Peugeot 308 ni. Macamana nak sebut tu? Pujut? Pejot? That will keep all my makciks busy dan buatkan mereka lupa dengan soalan-soalan cliche diorang tu.


But my ultimate dream car would be this Smart Fortwo. Dua pintu dan sangat comel kalau aku bawak ke Max Value beli Milo. Disebabkan saiznya yang sama besar dengan shopping trolley tu, aku tak payah keluar kereta pun. Aku drive-tru jer. Tak ker senang kalau macam tu?


Tapi orang kata kereta dua pintu ni adalah kereta orang hipokrit. Aku kata lantak aku la. Duit aku…

So now you know apa kereta yang aku suka. Boleh ler masukkan dalam to do list korang untuk hari jadi aku tahun depan hahaha.

AKUBUKANSUPERMAN: Kereta aku namanya Getzy. Getzy sangat comel. Rasa macam nak cubit-cubit jer...

16 ulasan:

Maya said...

sumer hatchbatch yer...hyundai pulak org sebut caner, yandey? yundai? hihi...

BTW selamat berpuasa dan selamat hari raya hencik Hidney. Jangan lupa pos kek lapis sarawak..

sarawakianboy said...

To me, kereta ni dibahagikan kepada 4 fasa. Hah.

Fasa 1: Kereta zaman belajar mestilah kecil dan compact, tak perlu mahal sbb kita ni student, setakat savvy, myvi lagi best dah kira cool.

Fasa 2: Kereta zaman kerja mestilah kereta yang tak terlalu besar dan terlalu kecik, kalau boleh nak dua pintu, leh pancing gf/bf kt luar sana... eh?

Fasa 3: Kereta zaman dah bekeluarga, kereta ni besar sikit dan cukup la untuk family semua masuk... kereta ni nak biasa-biasa je tak mau la fancy-fancy..

Fasa 4: Bila anak dah besar, kereta pun kena besar. So model kereta yang macam Alza tu amatlah di perlukan..

Tertinggal plak, yang last sekali,
Kereta mayaaaattt... hahaha!


Perghh! See, how terurus me dengan perancangan. Tapi duit i tell kena la gila babeng ni.. well, im not a big fan of fancy cars pun nak kereta bagai nak rak, asal sedap mata memandang. jalan....

Ok. btw, bini besar? Hmmm..

Ok, sekianlah!

p/s: Bebelan hari ni panjang lagi -_- Zzzzzz!

W. Hidney said...

maya... memang minat yang jenis cegitu dan sebutannya adalah hiandei hahaha

naz... pergh ni komen atau entry baru ni? hahaha u r quite right. sekarang i kat fasa 2 lagi. i think selamanya fasa 2 kot hehehe.

yang BESAR punya!!!

sarawakianboy said...

Biasalah Reel, I kan peminat supermannnn. LOL!

Think I should have a blog, tapi macam malas tak terupdate.... lagipun xfemes pun..

hihii... yang besar tu tang mana?

W. Hidney said...

Naz... Buat la satu. Boleh i minat sarawakianboy jugak hehe. Besar tang 'bantal' hahaha

FaizalSulaiman said...

dok pikir camne posing hantu susu.haha

btw keinginan nak pakai kete2 diatas tu ada.lama dah simpan impian, cuma sekarang perlahan2 pakai family car.

style compact tu cun abes!

W. Hidney said...

faizal... compct tu sexy!!!

DanieL AdiE said...

suke yg no 3..

W. Hidney said...

Daniel... Caya la daniel. Cantik kan?

kin said...

pekerja cemerlang tahun ni punya bonus ... boleh kut buat down payment kete teringins tu, Reel.. kan? :) hihi

ctek8 said...

aku vote Mazdaspeed3.. cun seyhhh :D

W. Hidney said...

kak kin... amiiiiiiiinnnnn *tadah tangan tinggi2

W. Hidney said...

ctek8... yeay! calit!!!

azs cute said...

klu suke bini besar, kena pkai kete besar gak r. klu x, nnt x muat. cian bini kena naik bas

jejaka anggun said...

gittuuuuuuuu

W. Hidney said...

Azs... Kalau bini besar tak semestinya kena pakai kereta besar hehe

Shaz... Gapo lol

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...