August 22, 2011

Iftar


"Wow kuih akok!"

"Eh kuih Puteri Berendam lah!"

"Mak aih Taik Itik!!!"

"Aduhai ayam percik!"

"Comelnya rojak Singapore tu!!!"

"Arrghh cekitiau goreng!!!"

"Rangka ayam!" *Jerit suara kepit

"Cendol oh cendol!"

"Pergh comelnya awek jual karipap tu. I mean sedapnya karipap tu..."

"Awww kuih jala!!! Kuih jala!!!" *Meroyan macam orang gila

"Wuiihhh tepung pelita!"

Dan azan pun berbunyi tanda dah masuk waktu berbuka. Air sirap diminum seperti esok tiada lagi...

"Burrrpp alhamdulillah. Kenyang air la plak. Later-later la makan semua juadah ni..." *posing Mariamah Tijo

AKUBUKANSUPERMAN: Membazir tu amalan benda yang bertanduk tu. Kau ada tanduk kah?

12 ulasan:

sarawakianboy said...

Wahhhhh. Meriahnya lauk pauk. Ni kat mana yang ada jual kek segala bagai ni....

Btw, akak jual karipap dia best tak? Karipap dia cukup rasa ke Reel, cukup gula garam dia tak, kau dh try?. LOL! LOL!

Btw, me like tepung pelita #teamtepungpelita

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

aduyai..sedapnya tgk cakes tu semua...nyam3..terlioq aih! haha

W. Hidney said...

naz... memang meriah. try le pergi yang kat Taman Tun tu. Tapi kena pergi seawal jam 2 petang. kalau tak berbuka kat situ le sebab orang ramai sangat.

p/s: karipap tu kurang sardin. banyaknya kentang jer...

FaizalSulaiman said...

hui hui hidney

terliur cek!hahaha

ctek8 said...

pukul 2 petang bazar da mula ke..awalnya!
its so true that masa nak berbuka suma nak..tapi bila berbuka....

Azura Iznil said...

YA TUHAN !!!!!!!!!!!!!! burp!......sedap akak tengok...

ilitralala said...

hahaha

W. Hidney said...

Faizal... who doesn't hahaha

ctek8... tu namanya nafsu puasa. time beli bukan main kata nak makan. tapi bila berbuka jer haram tak disentuh pun makanan tu. makan sikit2 jer

kak zura... hahaha sedap kan

ilitralala... :)

sarawakianboy said...

Haha, fav place kat taman tun tu.. selalu gak singgah.. suka pergi kat gerai abang jual caramel!!!!

sambil beli sambil cuci mata. eh? :O

W. Hidney said...

naz... lol nakal!

Maya said...

bukan puteri berendam la...kue "penk idung" hahaha

W. Hidney said...

maya... aiyoo pelik nya bunyik hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...