AKUBUKANSUPERMAN

August 24, 2011

I want that car


Amacam? OREN tak tengok aku posing? Tu aku namakan sebagai posing maut. Aku tak boleh letak gambar aku posing Sinchan sini. Nanti skrin komputer korang tebako.

Anyway entry lepas aku ada bercakap pasal kereta impian dan Getzy comel aku. Meh aku perkenalkan. Yang ni adalah Getzy aku.

Getzy... ni semua pembaca blog daddy. Cepat salam...

Anyway entry kali ni aku nak story pasal kereta pertama aku. It was a secondhand Red Kembara DVVT.

Kenapa merah?

Sebab aku suka warna merah.

Kenapa Kembara secondhand?

Sebab aku suka barang secondhand? Hahaha moh rapatkan saf!

It was 9th September 2007 dan aku ada ‘date’ dengan agen jual kereta yang aku dah contact a few days before that. Aku nak beli kereta tapi aku tak decide lagi kereta jenis apa yang aku nak. So I asked him to choose one for me.

Muda-muda dah jadi big boss kan!

Mengada-ngada...

Kat showroom, agen tu tunjuk kereta yang aku boleh pandu ke pasar-pasar tani untuk jual petai. Kalau nak lagi best, mungkin aku boleh hiaskan kereta tu dengan tulisan khat yang bertulis KERETA JENAZAH. Kalau korang, apa yang korang akan rasa?

Rasa OREN kan?

Agaknya dia lupa yang dia sedang berurusan dengan customer yang masih lagi muda…

… dan terlalu comel untuk memiliki kereta yang semacam tu…



*posing Jaafar Onn

“Ok Hidney let me ask you again. What do you have in mind?” Agen tu tanya aku.

Aku akan cepat rasa OREN kalau orang tanya aku soalan ulang-ulang. So dalam keORENan tu, aku dengan tak semena-menanya tunjuk kereta yang kebetulan parking kat luar showroom. I was hoping that he'll get the idea of what I want. “I want something like that!” I said firmly.

And it was a red Kembara.

Aku tak pasti samada aku silap cakap atau dia salah dengar, atau dia sajer nak perli aku. Dia terus pergi cari pemilik Kembara tu and actually succeeded in securing the car for me. Nasib baik la pulak ownernya memang ada plan nak jual Kembara tu. Kalau tak, tak pasal-pasal aku dituduh sebagai perampas.

Aww I tak sanggup! I bukan perampas! I bukan perampas!!! *jerit suara kepit

And so that was how aku stucked dengan kereta secondhand instead of kereta baru. Disebabkan yang pertama secondhand, yang kedua aku beli yang bukak bungkus punya huahahaha *gelak horny

Sekianlah story kali ini.

Selamat berpuasa!

AKUBUKANSUPERMAN: Be careful with what you wish for…

10 ulasan:

ct cucubi said...

:)) so the third car?

Azura Iznil said...

So third car.........JAZZ...baru boleh posing SINCHAN.

Tak pon...go for new CIVIC...or maybe CRZ...or nak lebih hijau go for Insight.

Sila beli HONDA jika tak mahu rasa OREN...hahaha.

Sgt melamapu iklan ini...lariiikk.

sarawakianboy said...

Hi Reel, its me again. Oren tak tengok i komen panjang dewa lagi ni? Hahahaaaa!

Just nak tanya ada ke Kembara kaler merah, rare gila kembara warna merah. Selalu kaler biru je nampak atas jalan. owner dia sembur ek???

Btw, atas tu dalam pic tu kereta savvy proton kan. Biasalah, i ni memang iFail sikit dalam bab -bab kereta ni. Asal ada, jalannnn. Yang penting confident je bwk kete lama, murah, baru or secondhand..

I see, so your taste is secondhand at your first place. Besar and secondhand. Like that. *gelak tersipu-sipu*

Ok la Reel.

FaizalSulaiman said...

hidney, skunk pun I pakai Waja secondhand.hehehe..the reason why I choose secondhand because I nak get used to ..nak biasakan dengan kereta besides kalau tercalar, I takdelah nak jerit sore kepit lepas tu nak polish utk hilang calar.

Saya ganas hahaha

Nanti dah habis bayar dalam another 3 years, baru beli idaman hati. Kenapa ntah suka Vios.hahahaha

jejaka anggun said...

mewahnyer dia...

W. Hidney said...

Ct... Baru 2nd car le hehe

Kak zura... Insight pun sedap jugak. Jimat petrol

Naz... Its actually kaler maroon. Very dark maroon. Keta dlm gambar tu bukan savvy ler. Tu hyundai getz lol aiyooo

Faizal... Vios edisi baru tu lawa. Kalau ada yg dua pintu maybe i akan minat

Shaz... I ni besederhana orangnya shaz hehehe

sarawakianboy said...

Told ya. iFail la dalam bab-bab kereta ni. But I really want a Mini cooper kaler kuning..... :p

p/s: Hah, baru suruh update terus update ye Reel. Hahah!

W. Hidney said...

Naz... Cooper pun best. Tapi tak berapa nak minat hehe. Kena layan peminat ni. Kalau x peminat akan lari hehe

ADfeez said...

xpe beli kete second..i nie beli kete baru..tp i lg "baru" dr kereta i.. bru 3 mgu da calar kemek sume ada... haish.. syg jer!!!

W. Hidney said...

Adfeez... Alamak sayangnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...