August 13, 2011

Barang lama jadi trend baru


Pernah tak kita fikir yang sekarang ni, we are all looking back at things that we used to have in our previous lives. And now barang-barang lama tu suddenly making a come-back and puff they became the trendiest thing ever.

Tempohari aku jalan-jalan kat Pavilion. Aku ternampak kole besi yang aku pernah pakai masa kat kolej dulu. Korang tau kan kole besi tu? Kalau kat rumah, kole tu kita tolak-tolak pakai kaki jer.

Sombong...

Disebabkan duit tak banyak masa study, benda-benda yang murah macam kole besi ni le yang kita beli. Tapi tetap jugak nak berlagak ni. Kita tipu bukan kita yang beli kole tu. Tak pasal-pasal tuduh parent yang belikan dan paksa kita pakai. Tak mudah pecah kalau jatuh. Jimat duit...

Betul tak?

Jangan nak tipu. Aku tau...

Betul kan?

Kena lagi dengan roommate yang feeling-feeling anak some Datuk walaupun bapak keje gomen jer. "Eeeuuww aku tak boleh la pakai benda-benda murah ni. Terus kudis aku nanti tau tak?"

So untuk mengelakkan dari kena kutuk dengan roommate yang delusional tu, kita terpaksa sembunyikan kepala dalam almari setiap kali kita nak minum dari kole tu. Takut roommate tu nampak.

Dulu-dulu kole besi tu harga RM2 jer sebijik. Can you imagine how much that would cost us now?

RM64!!!

Dah masuk hi-end market dah kau kan kole?

Tetiber aku rasa OREN...

Nak beli la satu!

AKUBUKANSUPERMAN: Kemas almari jumpa baju lama. Nak pakai atau tak?

12 ulasan:

ctek8 said...

kole merah polkadot! nak jugak sama warna ngn superman.. :P

Lea IsNaw! said...

xsanggup la nak beli kole mahal2
wat minum air je pun

make fun said...

Hello tuan, saya telah dikaitkan web yang bagus anda, supaya anda boleh link blog saya?Saya berharap anda tidak keberatan ...
ini adalah blog saya http://webmarhaen.blogspot.com/

nasib baik

bukankosong said...

dh susah dapat

mahal lah dia

macam2 :p

W. Hidney said...

ctek8... hehehe kena ngam dengan tema

lea... owh i use to say the same thing. but as we grow older, the demand for good and expensive stuff expands. anyway thanks for dropping by. good to have u around

make fun... nasib baik kenapa?

bk... hehehe banyak lagi kat kedai2 lama. hari tu pun nampak jugak. harga dah naik jadi RM8 hehehe

NUke_Rude said...

ok la.
aku ingat lpas ni, teko kaler emas yg opah aku salu pakai dlu2 lak jadi trend lpas ni.

haha.

nn said...

trend ni dia pusing balik je every few years or decades. so barang semua jangan buang and jaga baik-baik. mana tahu zaman dah jadi mak bapak budak nanti jadi mahal. haha.

jejaka anggun said...

x mampu beli kole mahal2. pakai botol air plastik yg ada straw tuh.

Lelaki Ini said...

hahaha..
cepat bagi saya hadiah kole yg 64 inggit teu!

Captain Hooked said...

Apuu aku beli di Batu 10 Kota padawan baru RM5 satu

ADfeez said...

hahaha ingt orang je k yg ugly duckling? :P

W. Hidney said...

nuke... hahaha bagus. macam tu la semangat yg kita nak

nn... simpan semua jaket bapak kita yg lama2. mana tau boleh pakai utk dinner tema 80-an

shaz... kalau botol tu simpan sekarang, 10 tahun akan dtg akan hit balik. so jgn malas nak simpan k hahaha

lelaki... hahaha minta alamat rumah

adfeez... apakah kaitannya? hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...