July 1, 2011

Lip gloss

Ayah aku paling tak suka kalau anak lelakinya buat benda-benda yang girly. Mesti akan kena barang sedas-dua. Ayat-ayat yang dibekalkan agak pedas jugak.

Cukup untuk bekalan dua keturunan.

Sebagai lelaki comel dan metro (so I was told), aku terdedah dengan benda-benda macam minyak wangi, oil blotting sheets dan lip gloss. Pun begitu, aku tak akan buat semua tu kat depan dia. Hormat punya pasal.

Tapi one day, entah macamana aku boleh terpakai lip gloss kat depan dia. Aiseymen... berdesing jugak telinga aku kena tiau.

Lesson learnt.

A few years after that, ayah aku berpeluang mengerjakan haji. Syukur aku sebab akhirnya dapat jugak dia jejakkan kaki ke tanah suci. He's been talking about it since as long as I can remember lah.

As it was an important family affair, the whole extended family were at the airport when he came back. I was there too. But to my surprise, I saw my ayah were fixing a lip gloss... on his lips (where else!) when he finally appeared at the arrival hall.

Kantoi!

"Ni pakai lip gloss ni nak jadi perempuan eh?" I asked. Sungguh durhaka soalan aku. I know I know. Supposedly aku tanya how is he doing, or how was the flight. But I can't help myself to take advantage of that kantoi-ness.

"Err tanah suci cuaca kering..." He replied.

"I know. Sorry ayah. Was so unappropriate of me."

"It's ok son."

"Welcome home ayah..."

AKUBUKANSUPERMAN: I love my ayah...

10 ulasan:

flyz said...

gempak...speakng ngn ayah...

hu..hu..

W. Hidney said...

Flyz... Huhuhu

ct_cucubi said...

:)

FaizalSulaiman said...

akhirnya!!!

ayah boleh tahu kegunaannya..but sampai skunk kan, masih kelakar nak pakai lip gloss sebab mindset asik teringat lipstick.muahahahahaha

achik ezam said...

hahahaha...


comel jerk.

W. Hidney said...

ct... :)

faizal... haha tu la pasal. org ingat kita pakai liptip

achik... memang comel per hehehe

nn said...

penting apa sekarang benda lip lip ni. tapi malas nak pakai. sudahnya... bila pergi tempat makeup mesti promoter tegur pasal bibir kering.

jejaka anggun said...

lipgloss jer? lipstick x penah try?

DHIQA nA.IM said...

dhiqa mmg xreti bkk blog awk kot .. nk bce older post x jmpe ..=="
buta it agknye

W. Hidney said...

nn... at least kena pakai lipstik kot. my fren kat office muka pucat macam mayat. but once dia pakai lipstik, rasa macam nak masuk minang terus!

shaz... i know u do hahaha

dhiqa... blog layout dah diubah utk lebih user frendly. selamat mencuba!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...