July 14, 2011

In-flight bloopers 1

I bet semua cabin crew out there ada experience yang sama macam yang aku nak ceritakan dalam entry ni sebab diorang fly day in day out. Aku ni terbang month in month out jer.

Ngee...

In the next 3 entries, aku nak kongsi my top 3 in-flight bloopers yang aku experience selama aku terbang month in month out ni. This entry will stretch over 3 entries tau. So stay tune...

Zasss *musik tema murahan berkumandang...

Untuk blooper pertama ni aku nak story pasal seorang pakcik yang aku rasa first time fly. Pakcik tu duduk seat 20C dan aku 20D dalam flight BTU-KUL.

He was accompanied by a young lady, his daughter I presumed. 

Agak comel.

Nasib baik sepanjang flight tu turbulance. Kalau tak aku dah borak-borak mesra dengan pakcik tu. Orang kata bapak dirapat, anak didapat.

Hahaha...

Macam biasa sebelum mendarat, pengumuman tegakkan tempat duduk akan dibuat. Cabin crew akan bergerak turun naik kabin untuk pastikan arahan ni dituruti oleh setiap penumpang.

Seat pakcik ni tadi direclinekan sikit, mungkin memudahkan dia untuk tido. As he was new or maybe dia tak dengar pengumuman tadi tu, dia tak tegakkan seat dia.

So this cabin crew came, "Pakcik tolong tegakkan kerusi yer," katanya sambil menepuk manja bahu pakcik tu.

Pakcik tu macam blur sikit dan terus tegakkan badannya while kerusi masih in reclining position.

Cabin crew tu macam tahan gelak tapi dia memang pro, cover line sambil tersenyum.

"Macam ni yer pakcik," katanya sambil menekan reclining button kerusi pakcik tu.

Anak pakcik tadi pun satu. Patut dia tolong la bapaknya. Tak ker dah diORENkan depan passanger lain. 

Tapi memang aku tak nafikan dia memang comel.

AKUBUKANSUPERMAN: Terus hilang nervous aku lepas 2 jam bertarung turbulance...

1 ulasan:

jejaka anggun said...

ker anak dia pun x faham? muke cantik tapi seng-seng ubs... caner?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...