AKUBUKANSUPERMAN

July 3, 2011

I am a PILOT... Sort of...

Dari kecik memang aku gila dengan kapal terbang. Tapi tak pernah plak aku masuk wad sakit jiwa disebabkan kegilaan aku ni. Aku jugak pernah menyimpan cita-cita nak jadi encik pilot. Tapi apakan daya.

Aku rabun ayam...

Tapi tu tak pernah buatkan aku rasa OREN sebab aku gila benci turbulence dan aku suka keje aku sekarang. Kerja visit estate orang tak payah bertarung turbulence. Rujuk story kebencian aku terhadap turbulence kat sini, sini dan sini.

Ngeee...

Tapi tipu la kan (nye pun adoi) kalau aku cakap yang aku tak pernah terdetik hati nak merasa jadi encik pilot kalau aku diberi peluang.


So semalam aku berpeluang untuk merasai semua tu. Thanks to OXBOLD yang dah menyediakan pakej One Day Pilot yang tujuannya memberi peluang kepada orang-orang yang SEDIH dan kuat berangan macam aku.

The whole programme took me approximately 20 minutes. Dalam tempoh tu aku didedahkan dengan prosedur penerbangan ringkas macam take-off, landing dan radiotelephony. Dan yang paling penting, aku berpeluang 'menerbangkan' Cessna tu sendiri. Tapi aku terus surrender lepas 2 minit sebab tiba-tiba Cessna tu dilambung turbulence.

Nasib baik aku tak jerit suara kepit.

Oh yer, I bawak Cessna tu betul-betul depan KLCC.

Korang rasa OREN tak?

AKUBUKANSUPERMAN: It was somehow the best 20 minutes of my life...

10 ulasan:

D.A.F.F said...

Nice

shandye. said...

beshnyerr...

okelatuh daripada ai yg haremms tak penah naik kapal terbang langsung. lg sedey...

kin said...

cool!

jejaka anggun said...

bestnyer... feeling2 amelia earhart sgt.

ct_cucubi said...

cooooooolll :)

Ad Rifza said...

best best...hehe

Shafiq said...

Bestnye..

W. Hidney said...

Daff... Nice huh? Nice doesnt even start to describe it hehe

Shandye... The day will come tu hehe

Kak kin... Cool lagi kalau dapat fly dgn kak kin

Shaz... Siapakah itu? *flipshair

Ct... Hell yeaaahhhhh

Rufza... Hai lama tak nampak bro. Welcime back

Shafiq... MAHA best!

Naz said...

Saje tulis komen sini sbb ada org tu suruh tinggalkan trace macam2..hahaha!

p/s: Don't forget to tinggalkan something kat link kat nama tu... haha!

W. Hidney said...

Naz... Hey terimas. Akhirnya tidak aku merasa OREN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...