July 30, 2011

Adele

Sejak dua menjak ni, aku selalu nampak member FB post Youtube Adele. Siapakah Adele ni?

Turn out lagu si Adele ni tak kurang bestnya, especially yang Make You Feel My Love tu. Masyuk dowh I tell you. Boleh layan jiwang sambil duduk kat buaian dan kunyah kuaci.

Aku suka!

Aku suka!

But allow me to kupas isu ni lebih lanjut sikit. I know this might bore you guys but just hang in there for a while.

Orang barat boleh terima artis-artis seperti Adele ni, bertubuh gempal dengan wajah yang bukan dari breed Miss Universe. Sebab apa? Sebab diorang appreciate bakat lebih dari rupa. Actually kita pun ada artis yang macam ni. Adibah Noor, Adflin Shauki, just to name a few. Sejauh mana sokongan kita kat diorang?

Adibah pernah anjurkan satu konsert charity dulu kat KL, yang mana dia featurekan Zaiton Sameon as her surprise gig. Tapi sambutan dari orang-orang kita hambar. Jualan tiket sangat tak menggalakkan sampai Adibah terpaksa cover pakai duit dari poket sendiri.

Kita double standard...

AKUBUKANSUPERMAN: They appreciate veteran artiste as well. Cuba tengok award-award show diorang. Bukan macam kita, setakat featuring jer...

4 ulasan:

jejaka anggun said...

actually, org msia bukan x appreciate artis2 yg xder wajah nih....

sebenarnya, lagu yg dorang tuh bawak yg x berapa nak best or ada satu jer yg best. tuh pasal lah kita x support sangat.

not to say kita sokong yg cantik2 jer, but kalo yg cantik2 pun lagu hauk, kita nak support ker? x kan....

so those artistes tuh stop feeling discrimate n teruskan berusaha. insyaallah, one day kita akan dihormati jugak.

renung2 kan dan selamat beramal.

Wan Zulqhairi said...

Depa makin tua makin laku. Kita makin tua makin murah bayaran. Bila dah mati baru nak tayang movie2 depa.. baru nak bagi anugerah segala.. datuk tan sri bagai. kagum jgk dgn artis2 yg dh veteran. ada yg berlakon dari muda smpai tua tapi tak pernah tercalon mana-mana anugerah. majalah pun tak pernah bercerita pasal dia. lakonan dia bagus apa... tapi bila dah tua memang semua org tak pandang..

Siti said...

haha. dan satu lg realiti di Malaysia, dah mati baru terhegeh2 nak beri title itu ini.

W. Hidney said...

shaz... actually lagu2 kita tak kurang hebatnya. cuma kadang2 lagu tu tak 'sampai' kepada pendengar. movie on the other hand, i tak nak komen hehehe

wan... sad but true

siti... memang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...