June 23, 2011

Perihal nombor pendaftaran kereta

Suatu masa dulu, masa aku muda-muda la, aku pernah ternampak kereta Tiara Jacquelina parking kat Istana Budaya. Masa tu tengah hot tayangan R. Ramlee the musical.

At least I was told that was Tiara's car le.

Nombor pendaftaran TJ999... rasanya la.

Tapi memang TJ.

Kan best kalau aku pun ada nombor pendaftaran kereta dengan personal initial macam tu?

Biar unik...

Baru handsome...

"Negeri mana ek yang pakai nombor pendaftaran yang start dengan H? Aku nak daftarkan HW la..." Aku tanya kawan aku. Dia gelak jer.

Dia kata, "Kau bawak teksi ajer la. Boleh dapat nombor pendaftaran HW."

Terus aku rasa OREN dengan statement tu...

Macam tu la kawan.

Dengki...


AKUBUKANSUPERMAN: Suka tengok rancangan kuiz teksi Bob Lokman...

11 ulasan:

Miscellaneous Smiles said...

hehee yelah ada H..

W. Hidney said...

smiles... hehehe

FaizalSulaiman said...

hahahaha

ok kalau kaler kete tu hijau.baru betul teksi.

oren x?

Siti said...

Yelah. ko bawak teksi la mlm2 pastu ko tanye la soklan kat penumpang teksi ko tu soklan susah dan pelik2. kalo dia leh jawab ko bglah dia tambang separuh harga. hihihi...

ADfeez said...

ahhahaha btul ma kawn ang tu...;P

nn said...

haha

baru ni pakcik sorang ada beli nombor start dengan E. ESA sebab nama dia ESA. nombor plet lama Sabah. beli dengan kereta sekali RM2500. kereta tu dah tak boleh pakai dah. amek nombor letak kat motor.

W. Hidney said...

faizal... kat kl teksi tak semestinya ijau. dah macam2 kaler dah

siti... aiyoo balik keje dah penat nak mampus. mana nak drive teksi lagi daaaa

adfeez... hehehe truth hurts

nn... beli nombor semata? aiyoh!

achik ezam said...

kah kah kah..

tapi mmg semua plat teksi start dgn H kan...

layankan saje...

W. Hidney said...

achik... baru perasan ker?

iyllienaz said...

hahahaha ni pon lawak jugak..ok2..lepas ni boleh tlg amek kat airport x??

W. Hidney said...

illie... amboi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...