June 24, 2011

Overdressed kah?


To me, overdressed is like Gaga-overdressed. Or maybe Jaafar-Onn-like dalam rancangan memasak Jaguh Kampung tu.

So as long as I don't stuck high heels on my head or wear crazy floral shirt that shouts I-AM-GAY-AND-YOU-CAN'T-DO-ANYTHING-ABOUT-IT to office, I am still on the safe side.

But some people just don't understand that.

Bila pakai lawa sikit, diorang akan kata yang aku ni patut duduk kat CEO office. Kata aku nak lawan boss.

Apo?

There is a saying that quoted, "To be a successful person, you should dress like a successful person."

Then again if you want to be like Jaafar Onn, you don't have to wear like him lah.

Faham tak?

Paling aku tak boleh blah bila diorang kata, "Dia dulu keje ladang jer. Pakai cabuk jer. Now dah pindah HQ, dia jadi jakun la."

Ish ish ish. Sungguh jahat mereka itu.

Deep inside, I felt sorry for them.

... Of them and their fashion sense...

AKUBUKANSUPERMAN: Kalau awak pakai kain langsir ke office, don't talk about style with me ok sayang.

16 ulasan:

Aman Ibrahim said...

I understand ur feeling. I've been there. I agreed with your statement. As long as u x jadi gaga or gayish or whatsoever, u r okay man.

x salah untuk dress up nicely sebab first impression is important, Tose yg cakap belakang tuh, dey all semua jealous n cemburu. x boleh tgk orang lain smart. Believe me. Just follow ur heart and pray that everything will just be okay. May Allah bless you.

p/s: sorry komen panjang hehe..

incik mumu said...

i agree with u man..
totally agree with ur last sentence..
"I felt sorry for them.

... Of them and their fashion sense..."

achik ezam said...

tipikal mindset.

biorkan aje mulot senah dan joyah berkata-kata.


btw suka tengok org yg pandai bergaya.jeles sbb takleh jadi mcm tu.

gomok :(

nn said...

diorang jeles.

FaizalSulaiman said...

pemikiran yang sangat lapuk.
jangan di layan la bro.u are your own pedulikan orang cakap k:)

word verification 'sessesul'

macam 'tersasul'

W. Hidney said...

aman... seriously. diorang ni tak ada benda nak cakap kot

mumu... hahaha mari kita sama2 kesian kat diorg

achik... alaa kalau pandai dan bijak bergaya, mesti boleh tu

nn... hahaha tu la pasal

faizal... yup memang tak amik pusing pun. buang tenaga jer layan

flyz said...

biasala tuh...dh lebih diaowg kan, berbunyilah mereka

jejaka anggun said...

u, staff yg tegur tuh kakak bertudung ala2 shuttle cock (ustazah) ker or kakak bertudung ala2 kak ogy?

hahahaha.....

ADfeez said...

habaq kt cheq sapa oyak lagu tu.. meh cheq nk tmpaq sekoq2....

pnh jugak orang ckp cheq nie alien.. fesyen pelik...
bila pakai bju lain skit.. depa ckp nk p clubbing ker nk keje???
haisshhh @_@

W. Hidney said...

Flyz... Memang konsepnya tak boleh lebih dari diorg la ni ek? Kena pakai kain alas meja la ke office minggu depan

Shaz... Kakak yg bertudung? Correction yer kawan. Abang2 tu tak pakai tudung hahahaha

Adfeez... Muh meme hebak. Kawe saluk!

iyllienaz said...

haha..handsome apa bila overdressed..baru la ada org nk pandang..camtu boleh kawen nx year..

Maya said...

agree....

ct_cucubi said...

Walaupun pakai mcm gay ke mcm jaafar Onn ke nak wat mcm mn dah dorang rs macho dan yakin berpakaian mcm tu.. Anyway, x suke kritikan yg mengondem.. tp suke kritikan yg membina.. kalau org mkritik myfesyen utk menjadikan lebih elok .. then its ok 4 me.. Ada aku kesah Dr Tuah pakai kot kuning tie merah?

Anonymous said...

pedulikan mereka

shandye. said...

pekakkan telinga, rabunkan mata.

lantak la. as long as we feel good inside and outside...

who steenkin' care apa orang lain cakap. betul tak?

lagipun there is nothing wrong for dressing up a bit... when we look good, it'll boost our confidence kot. ngee....

W. Hidney said...

illie... kawin jugak dibangkitkan hahaha

maya... oh yeah!

ct... kan elok kalau semua org berfikiran macam tu?

anon... yup

shandye... betul tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...