May 24, 2011

Cerita Hong Kong dan taman tema ngeri

Tau tak Hong Kong tu letak kat mana?

Yang pastinya bukan kat Puchong yer kawan.

13 Mei lepas aku berpeluang menjejakkan kaki ke Hong Kong. Trip aku bermula dari KL dan transit ke Singapura before fly ke Hong Kong naik Singapore Airlines. Definitely an upgrade dari experience aku naik Batavia Air dulu. Those Singapore Girls in their tight Sarong Kebaya really are an aye-pleaser.

Rasa macam nak tapau sorang dua balik rumah jer.

Quota pun katanya 4 kan?


Banyak tempat yang aku pergi. Just to name a few, aku pergi ke Ocean Park, Lady's market, Victoria Habour dan The Peak. Memang tak akan cukup masa nak lawat semua, but Hong Kong is blessed with impressive public transportation. Beli jer Octopus card sewaktu ketibaan, and you're good to explore. Octopus card tu sama la macam kad Touch N Go kita.

Jangan tanya aku kenapa namanya Octopus. Aku tak tau...

Untuk korang yang baru merancang nak pergi, aku cuma nak nasihatkan satu benda jer. Jangan pergi ke Ocean Park dan naik menatang kapal bergoyang macam kat picture bawah ni. I wonder why do they need to have that scary thing in a supposedly HAPPY park in a first place. Aku rasa macam death sentence jer naik benda tu.


Taubat aku tak naik lagi...

Oh lagi satu, bawak duit banyak sikit sebab makan kat sana mahal. Harga semangkuk mee sama macam harga rumah!

Tak yah ceciter panjang-panjang naa. Jom tengok gambar. Semua gambar berikut disnap-snap menggunakan iPhone 4. Cantik kan?


Rasa OREN tak?

AKUBUKANSUPERMAN我愛香港... maknanya aku suka makan nasi. Ngeee...

10 ulasan:

FaizalSulaiman said...

lawa gila snap2 gambar

mardhia yusof said...

bro!!
gi hong kong?
bestnyeee..
ada tapau awek cina x?
ahaa.

ct_cucubi said...

jelesnyer~~~ sgt2 rasa oghennnnnnnn

W. Hidney said...

faizal... ciptaan tuhan memang dah cantik i tolong snapkan gambar jer ngeee

mardhia... unfortunately i tak dapat nak tapau awek2 cina tu huhuhu

ct... hahaha OREN yer

http://bukankosong.blogspot.com/ said...

Perahu besar tu kat Genting pun ada...

Nak naik dia,tak nak bg takut adalah dengan menjerit sekuat alam..

Barula rasa syokkk...dan angin yg masuk perut tu tak terasa sgttt

jejaka anggun said...

teringin gak nak pergi tp lom ada rezeki...

W. Hidney said...

Bukankosong... Yer memang jerit sekuat alam. Tapi kalau dah gayat tetap akan ngeri. Ketaq lutut cheq!

Shaz... Insyallah kalau kougar dah masuk panggung dan mencecah jualan 40 juta dan sampai penonton terpaksa dipapah keluar panggung, shaz akan ke hong kong gak hehe

ctek8 said...

Harga semangkuk mee sama macam harga rumah? hiperbola tol.. ahahahaa..

W. Hidney said...

ctek8... hahaha kalau tak cegitu tak besh. rasa OREN kah?

nihadriz said...

Owh seronoknyaaaa! Saye dah pernah pegi sana. Tapi tak sempat singgah banyak tempat because 1-day visit je. Hong Kong dimsum is the best! (orang belanja, memangla best haha). Naik ke Victoria's Peak lepastu bergambar sakan dengan wax doll Bruce Lee :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...