May 2, 2011

Cakap siang pandang-pandang

Pernah tak korang dalam situasi seperti yang berikut...

Korang tengah dinner masa waktu puncak kat Sushi King Sunway Pyramid, dekat bar jer, sebab semua private cubicle dah penuh. Waktu puncak kan? Mesti la orang ramai.

Tiba-tiba...

"Kring kring..." Blackberry korang berbunyi. Dihujung talian ialah member korang yang sangat rapat dan korang akan kongsikan semuanya dengan kawan korang tu, well of course seluar dalam bukanlah sebahagian darinya.

Korang pun story dan meluah rasa, masalah korang yang korang tak akan cakap kat siapa-siapa waima mak korang sekali pun. Korang bercakap dalam bahasa Sarawak tanpa memperdulikan customer sebelah menyebelah sebab korang anggap diorang tak akan faham apa yang korang cakap.

Mana la orang KL faham cakap Sarawak kan?

Korang terus meluahkan rasa. Sesekali tangan korang naik turun macam Karam Sigh Walia selalu buat. 

Korang rasa macam ringan dari masalah yang korang tanggung lepas korang selesai berstory. Korang sambung balik makan dan acted seperti tiada apa yang berlaku.

Tiba-tiba tepon customer sebelah berbunyi, ringtone Justin Bieber.

Jeng jeng jeng...

Customer tu cakap Sarawak, dengan lancarnya. Sesekali menoleh ke arah korang.

Korang rasa OREN dan tak tau nak sembunyikan muka korang kat mana.

Pernah tak?

Sekian.

AKUBUKANSUPERMAN: Cakap siang pandang-pandang. Cakap malam dengar-dengar...

8 ulasan:

iyllienaz said...

hahaha..ok la tu..at least u got new bestfriend today..haha

kin said...

gosh... rasa superOREN daa...

jejaka anggun said...

heheh...

W. Hidney said...

illie... hahaha maknanya new bfren hahaha

kak kin... memang superOREN. Cd jadi saksi drama tu semalam hahaha

shaz... :)

Amoi said...

amik kau!

tutup tetek skg.

Azura Iznil said...

kah..kah..kah..

x berkenalan dgn org sebelah tak??

-cD- said...

Kantoi sudah...
ehh org kl sebelah kiri tu pun fahan tau.. hahahah

W. Hidney said...

amoi... dah tutup

kak zura... terlalu malu untuk memperkenalkan diri kak

ucuk... hahaha sekarang dah tau ler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...