May 27, 2011

Awak...


Awak. Awak nak tau tak? The best thing that ever happened to me selepas saya di pindahkan ke KL, apart from my daily train ride is you awak. Gila minat saya kat awak. Hari-hari on the way ke tempat kerja saya akan singgah kat Cold Storage KLCC, semata-mata nak berjumpa dengan awak.

Awak comel, wangi, kulit kuning langsat...

Siapa-siapa jer yang tengok mesti akan tergoda awak.

Siyes!

Tapi kan awak, beberapa minggu lepas, saya perasan yang awak tak ada kat tempat biasa awak. Terkial-kial jugak saya mencari awak. Mana la tau awak dipindahkan ke tempat lain. Saya pergi tanya kat kakak sales-person yang biasa tu, dia kata awak dah tak ada. Tak pulak dia cakap kenapa.

Terus saya rasa OREN awak. Saya rasa OREN sebab awak tinggalkan saya macam tu jer. Bukannya awak nak tepon saya pun. Paling-paling hantar la sms kat saya. Time tu, tuhan jer yang tau hati dan perasaan saya. Awak kejam...

Now dah sebulan lebih saya tak jumpa awak. Makan tak nyenyak, tido tak basah saya dibuatnya. Selalu jugak saya bermimpi pergi bercuti dengan awak ke New York, berkelah kat Pangkor Laut, bermain layang-layang kat Gombak, jatuh guling-guling kat Broga Hill dan menonton wayang kat The Gardens. Kadang-kadang saya akan memanggil-manggil nama awak dalam tido.

Disebabkan rindu yang teramat sangat, pagi tadi saya decided nak singgah kat Cold Storage tu, tempat saya mula-mula jumpa dengan awak dulu. Tapi dengan unsangkarablenya saya ternampak awak, kat tempat biasa. Saya happy sangat awak. Tak pernah saya rasa happy macam tu. Tak sangka saya akan jumpa lagi dengan awak.

Awak makin comel, makin wangi, walaupun kulit awak still kuning langsat. Rasa cinta terus berputik macam masa kita mula-mula jumpa dulu.

Awak... awak jangan tinggalkan saya lagi tau. 

Awak jahat tapi saya sayang awak.


Yang benar,

Saya yang mencintai Wanton.

13 ulasan:

FaizalSulaiman said...

ahahahahahahaha

makan wanton sambil jatuh guling2 kat broga hills.thrill tu:P

W. Hidney said...

Faizal... Hahaha tol tu

Siti said...

hahaha..apa isi sumbatan wanton tu? gemuk semcm je...

Anonymous said...

hahahaha siut jer

ct_cucubi said...

lawak lah hidney.. hahahaha.. kalau wantan hangus mcm mn?

jejaka anggun said...

awak... very the metaphor sangat tau wanton nih dgn entry di atas. ahaks!

Amoi said...

ayat nak gempakkkk

tertipu aiiiiii!

hahaha

Azura Iznil said...

ish..ish..suspen tau kisah cinta ni!

ctek8 said...
This comment has been removed by the author.
-cD- said...

Awak..

Happy Birthday..

huhuhuh, Happy Birthday ucuk..

W. Hidney said...

siti... inti sayur jer hehe

anon... ngeee

ct_cucubi... walaupun hangus tetap akan i sayang bagai menatang minyak yg penuh hehehe

shaz... sangat metaphor utk org yg faham dan berfikiran puitis mcm u hahaha

amoi... tertipu ek? hahaha rasakan!

kak zura... memang disengajakan kak

kin said...

lar.... buat penat baca sampai abis je :P... si wanton??!

btw selamat hari jadik, reel! ;)

W. Hidney said...

kak kin... hehehe thank kakak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...