April 6, 2011

Say what?

Ni kisah benar yang berlaku hari ni. Aku malu ok sampai tak tau nak letak muka aku kat mana. 

Kali ni aku tak leh pakai rasa OREN sebab kemaluan yang aku tanggung tadi was beyond OREN.

Citernya cam ni...

Tadi aku plan nak makan sihat untuk lunch. So aku pergi la menapak ke Pavilion untuk makan Subway. Badan tak tahan dowh kalau hari-hari pekena nasik campur dengan ikan keli. 

Aku dah le tak sesolid dulu. Flabby flabby dah ni...

Anyway, kalau kita makan kat tempat yang feeling-feeling mat salleh ni, kena la speaking London yer dak? Baru la syok. 

So aku pun speakinglah London walaupun aku sedar yang English aku dah tahap meraban sejak dua menjak ni.

Confident tu penting yer kawan.

Mamat Subway: Hello and welcome to Subway sir.

Aku: Ya hello. Give me Parmesan Oregano please. Menu 12 ya.

*Sebutan parmesan aku terkucil sikit tapi aku confident mamat tu tak perasan sangat sebab masa tu agak bising.

Mamat Subway: How bout the condiments sir?

Aku: Everything except for the olives.

*Nampak sangat tamak kan? Tapi aku bayar pakai duit aku per...

Mamat Subway: Sauce?

Aku: Give me mayo and KICAP please.

Mamat Subway: Mayo and what sir?

*Aisehmen aku terkucil lagi. Muka mamat tu macam tahan-tahan gelak. Tapi kali ni aku sebut kuat-kuat.

Aku: You heard me. I want mayo and KETCHUP please.

Siyes aku malu. Aku rasa macam nak sembunyi bawah meja jer lepas tu.

Tapi aku cool jer.

Confident tu kan sangat penting?

AKUBUKANSUPERMAN: You speaking London? I speaking London too...

14 ulasan:

encik aidil banting said...

hahaha, cool kot

FaizalSulaiman said...

hahahaha

cool la ni hidney.me myself pesan pd students, kalau salah, buat muka releks.yg penting CONFIDENT!

flyz said...

ala...kita tinggal kat Malaysia, normal la tu mix2 bahasa...ngade pekerja tu buat2 tak paham...

W. Hidney said...

aidil... cool jer

faizal... bagus tu cikgu hahahaha

W. Hidney said...

flyz... bukan salah pekerja tu. kicap dan ketchup memang macam langit dan bumi hahaha

achik ezam said...

betol betol...belasah jerrr....yg penting gaya mutu keunggulan....

iyllienaz said...

haha..bukat takat cool dah..hot menggelegak dah tu..

NUke_Rude said...

halllaammak!
sekali kuar KICAP lak. adeii.

Amoi said...

SAY WHAT?

SEAN KINGSTON.

kbai.

jejaka anggun said...

oklah kicap.... drpd ckp sos tomat

ct_cucubi said...

x pe2.. janji confident... hahaha

FiqaSaleh said...

yakin itu penting!! hahahha

W. Hidney said...

ezam... hahaha macam iklan rokok jer

illie... celah mana yang hot tu illie oi?

nuke... sekali nak terkucil kan. terus keluar perkataan kicap

amoi... eh eh tetiba

shaz... hehehe ingat i ni mat indon?

ct... yes konfiden tu penting

fiqa... semestinya bah

budak kampung said...

perghhh ko boleh plak speaking yer...kalau aku,aku akan mintak...mayo,ketchup and petai sepapan please.....keh3....

kalau x malas,singgahla
gadis mencuri menggunakan kemaluan,ciss
tips mendapat duit dari nuffnang
pendapatan nuffnang RM7960.86.woahhh
dipecat kerana memiliki buah dada besar
aura usop wilcha!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...