April 1, 2011

Orang kita

Orang kata orang kita selalu tak tepati masa. Kalau tak masakan orang sebut "janji melayu." Tapi orang kita jugak yang start pakai perumpamaan tu...

Orang kata orang kita kerek. Berapa ramai yang akan ucap terima kasih kalau ada yang tolong bukakan pintu? Kena bayar kah kalau cakap thank you?

Orang kata orang kita cepat nak berlagak. Cuba bandingkan penumpang kita dengan penumpang mat salleh yang boarding kapal terbang. Tengok muka siapa yang paling ketat?

Orang kata orang kita mudah lupa diri. Disebabkan dia pakai uniform ketat pramugari, walaupun pada dasarnya dia cuma duduk kat counter check-in jer, dia nak tunjuk glamer dan attitude.

Orang kita...

Bukan niat nak kutuk.

But yeah, truth hurts...

AKUBUKANSUPERMAN: Selamat mengundi orang-orang Sarawak. Jangan timbang-timbang. fikir bulat-bulat...

9 ulasan:

Diloz said...

RIGHT.

muka ambil order kat restaurant macam kita makan tak bayar.

Azura Iznil said...

uih...org kita yang TERBAIK lah di muka bumi ni..Percayalah!

FaizalSulaiman said...

apa yang ditulis tu sangatlah betulnya.

paling terkesan ialah ucapan terima kasih.berat sangat mulut nak say 'thank you'

W. Hidney said...

diloz... sesuai sgt kalau tepuk dengan tray

kak zura... hahaha baiklah reel percaya

faizal... tu la pasal. ucapan thank you tu macam berat sangat nak ucap

flyz said...

aku ngeluh je bole? :p

jejaka anggun said...

sapa yg best? orang kita ker dorang.....?

W. Hidney said...

flyz... huhu sama la kita. jom ngeluh sesama

shaz... sungguh subjektif soalan anda itu. tapi i rasa jawapan yg paling subjektif yg i boleh bagi ialah, org kita memang tak besh

achik ezam said...

orang kita...

begitu begini begusti

haisss.......

W. Hidney said...

ezam... suka sgt bergusti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...