April 30, 2011

Cerita visit dan lokomotif

Minggu lepas aku buat observation visit kat ladang kitorang kat Mukah and I was informed yang ladang tu adalah satu-satunya ladang kitorang yang ada servis lokomotif untuk mengangkut buah-buah sawit ke kilang.

Interesting yes?

I bet it is...


Aku berpeluang untuk merasai experience menaiki lokomotif tu dan pusing keliling ladang dengan diiringi oleh dayang-dayang dan inang-inang yang sentiasa bersedia untuk melayani kerenah aku yang kadang-kadang agak keterlaluan.

Sebelum perjalanan dimulakan, seorang wakil ladang membuat safety announcement macam yang kita tengok dalam flight tu. For a second I thought it was funny and a bit pretentious, but hey, who am I to question the importance of safety kan?


After all, I was there to observe their safety and such.

"Penggunaan telefon bimbit dibenarkan tak? Tak mengganggu sistem lokomotif ker?" Aku sekadar bertanya.

But of course I got laugh for my answer...

AKUBUKANSUPERMAN: Seronots!!!

2 ulasan:

http://bukankosong.blogspot.com/ said...

gambar no.2 mahal tu...

* tang perut nye...waaa!!!

jejaka anggun said...

coach utk wanita ada x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...