March 15, 2011

Cabut gigi lagi


Dah seminggu aku menahan sakit, baru semalam aku berpeluang nak cabut gigi geraham aku tu.

Puas hati aku.

Cincang cincang cincang!!!

Masuk ni dah 4 kali aku cabut gigi. Nasib baik yang kena cabut tu semua gigi belakang. Kalau tak, merasa OREN la aku every time nak senyum.

Rongak!

Anyway, the last time aku cabut di klinik pakar. Sakit sikit jer tapi bayar mahal giler. I'm talking about RM600 per treatment!

Now aku buat kat klinik kerajaan, kat Dato Keramat tu, bayar seringgit jer. Harga-harga rakyat kata orang.

Member-member semua kata dentist-dentist klinik kerajaan semuanya ganas-ganas belako. Diorang ni buat keje selekeh sebab bayaran sikit jer.

You pay peanut, you get monkey...

Terus aku rasa OREN dengan statement tu.

Tapi sahih ker dakwaan tu?

Based on my experience, cabut gigi kat mana-mana pun mesti akan sakit sikit. Tak ada beza antara klinik pakar atau klinik kerajaan.

Kalau tak nak sakit, GOSOK GIGI!

Sekian.

AKUBUKANSUPERMAN: Gembiranya rasa hati!

12 ulasan:

FaizalSulaiman said...

fuh

akhirnya kini pasti

eh tetiba:))

ok la tu hidney da buang.kalu tak mahu merangkak gi keje. banyak gak cabut tuh. I dua kali kena cabut.satu, kena buat minor surgical!

incik mumu said...

say keju~~~

++ snap snap ++

keh keh keh

Siti said...

pengalaman saye ke klinik gigi kerajaan, doktornya buat cincai je sbb ada ramai lagi patient yg tunggu kat luar. kalau agak2 perlukan belaian manja, mungkin situ bukanlah tptnya. hehe..

W. Hidney said...

faizal... hahah siapa yg hebat sekarang?

mumu... cheese!

siti... hehehe tak semua klinik kerajaan macam tu. tapi nasib baik i tak kena yg teruk macam tu

zixol said...

if i pay oren, what i get???
donkey?

nn said...

hari tu cabut gigi. seminggu 2 batang. sebab nak pakai besi. balik dari dentist rasa macam nak pengsan sebab takde pain killer.

Maya said...

Rongak rupanya...sib baik saya rajin gosok dan flos gigi =P

W. Hidney said...

Zixol... If u pay OREN u'll get OREN la hahaha

Nn... Memang akan rasa OREN for a few days. My gum pun still sakit lagi ni. Nak gosok gigi kena slow2. Kalau tak meraung

Maya... Hahaha tahniah untuk anda!

Adlan said...

hah!.dokter klinik kerajaan sume ganas...pegi scaling gigi pon sakit...

W. Hidney said...

adlan... hehehe tak semua macam tu kot

Munirah said...

sapa kata klinik kerajaan sumer ganas? saya ke sana sume layanan baik2 belaka, takde rasa sakit hati pun... sakit gigi jer ada.. biasa lahtu..

bayar pun rm1 jer, bgus puas hati.. saya tak gaji besar mcm korang, aku gaji cukup2 makan.. nasib baik ada klinik kerajaan, bleh jer bayar murah.. kalau nak g klinik swasta, jgn harap la dpt rm1..

eleh, klinik swasta pun ada yang ganas jugak kan..

Anasyg said...

letak blog ni dlm blog roll aug-sept k

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...