February 28, 2011

YouTube sensation

I don’t know samada korang tau atau tak. Ramai yang tak puas hati pasal Justin Bieber tak dapat Grammy tahun ni sampai ada yang buat petisyen kat Facebook minta Grammy ‘dikembalikan’ kepada Bieber.

Kembalikan kepada yang berhak katanya.

Korek punya korek, aku baru tau yang Bieber ni telah 'dijumpai' oleh Usher dari YouTube. Mungkinkah Usher tengok video Bieber tengah makan gula-gula kapas sambil nyanyi ikan kekek mak iloi-iloi kat pondok bas sementara menunggu ride balik rumah selepas sekolah? 

Apakah?

Kot?

Actually sekarang ni macam dah jadi trend plak nama-nama besar industri muzik jumpa bakat-bakat baru dari YouTube. Contoh lain yang aku boleh bagi ialah Charice Pompeng-entah-apa-entah yang di co-jumpai oleh Ellen dan Oprah, dan Heather Russell oleh si Simon-baju-ketat-nampak-tetek Cowell.

Soalannya sekarang...

Ader ker young hopefuls dari Malaysia yang mengimpikan Cinderella story macam Bieber, Russell dan Charice yang mengimpikan they'll be the next YouTube sensation?

Jawapannya ada!

Rujuk video oleh adik Najwa Latif kat bawah ni.


Cantik...

Mesti mak aku berkenan.

Kalau yang berikut ni plak? 


Apa korang rasa?

Rasa OREN tak?

I know my lip-syncing is very menyedihkan...

Anyway...

Aku cadangkan artis-artis segera AF tu buat exactly that. Mana tau dapat gi Hollywood kan?

Mawi... apa lagi? Cepat nyanyi sekarang!

AKUBUKANSUPERMAN: Aku tak leh nyanyi. Tapi aku boleh mencarut 

7 ulasan:

bukankosong said...

aku xcited nk tgk video yg bwh sekali tu tp...

Aku dah rasa oren skrg...

W. Hidney said...

bukankosong... hahaha ngaper rasa oren plak?

jejaka anggun said...

sedap betul suara si najwa nih... but... hmmm... i x leh terima lah penyanyi bertudung... x tau lah kenapa. mcm x kena jer...

achik ezam said...

takleh tengok pon video last tu!!!!!

**nangess kuat2**

W. Hidney said...

Shaz... Hehe I think I know why

Ezam... Hahaha perlu ker?

kin said...

LOL..mcm video clip lagu hindustan....siap tukar-tukar baju tu, Reel...memang kalah Justin Bieber ;D

W. Hidney said...

kak kin... memang justin tu tak akan menang! hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...