AKUBUKANSUPERMAN

February 20, 2012

Story I live here dan penawar yang sangat mahal

Kalau tengok movie yang kat lokasi hebat macam kat Santorini mesti kita kata, "Best nya kalau dapat duduk kat situ."

Tapi sebetulnya orang-orang kat Santorini pun akan cakap benda yang sama kalau diorang tengok tempat kita. Kokdiang sebagai contoh. "Bestnya kalau dapat duduk kat Kokdiang!" *Jerit suara kepit"

Lumrah la tu.

Konsepnya kita akan rasa biasa-biasa jer kalau kita kat tempat kita sendiri.

Suka aku nak namakan sindrom ni sebagai sindrom KAU-NI-DAH-BOSAN-HIDUP-BAIK-KAU-PACK-BARANG-DAN-PERGI-MANA-MANA.

Mungkin nama sindrom ni terlalu panjang untuk diketengahkan dalam mana-mana jurnal perubatan atau yang sewaktu dengannya, tapi aku yakin korang pun akan setuju dengan teori aku ni.

Tapi kalau la sindrom ni betul-betul wujud, aku rasa cuma ada satu jer penawarnya.

Melancong...

Hamek!

Mahal sungguh penawarnya tu.

Tapi jangan gusar dulu.

AirAsia kan ader...

Sekian dulu laporan kali ini. Hidney melaporkan LIVE dari Phuket, Thailand.

*music Jalan-Jalan Cari Makan berkumandang*

AKUBUKANSUPERMAN: Nanti aku akan update dengan gambar percutian aku di Phuket dalam entry akan datang

7 ulasan:

Muhammad said...

setuju !!!.

me selalu rasa macam nak duduk kat seoul.tapi bila fikir-fikir balik,yang sibuk nak duduk kat sana buat apa ?.pergi melancong selama seminggu sudah.

sindrom ini~sebab kita suka dengan IDEA untuk tinggal kat situ.tapi bila kita dah lihat realitinya (larat kah nak makan kimchi hari-hari ? ).baru kita sedar,duduk kat sendiri lagi baik bukan ?

ErnieFaizal Siti said...

owhhh..nak bgtau skrg kat Phuket la ni...selamat bercuti lah yer..saya ni hanya nak balik kampung je..rindu kat buah dabai..kl xde..huuuuu

Hami Asraff said...

Memang selalu macam tu. Negeri sendiri belum jelajah. Negeri orang yang mahu teroka.

~ ADANDO ~ said...

jauh perjalanan luas pemandangan tambah pengatahuan.

jejaka anggun said...

hebatlah dia... asik melancong jer....

ADfeez said...

okeh. nk bgtau tgh melancong la tu ... kannnnnnnn :P

W. Hidney said...

muhammad... hehe duduk kat seoul best tapi mahal. harga pisang macam harga rumah

ernie... owh dabai. sangat sedap!!!

hami... tu pasal org kita buat pepatah hujan emas tempat org tu

adando... betul tu

shaz... alhamdulillah ngeee

adfeez... lebih kurang arr hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...