February 18, 2011

Kenapa OREN?

Aku tak ler famous mana kalau nak compare dengan Ben Ashaari atau Eqbal Zakaria. Tapi ramai jugak yang tanya aku apa makna RASA OREN tu.

Before aku explain lebih jauh lagi, aku nak confess yang sebenarnya comparing myself with those big names dengan niat aku nak explain pengertian OREN tu memang tak releven langsung.

Aku sajer jer. Dengan memasukkan nama-nama besar tu, secara tak langsung traffic blog aku akan naik.

Keji tak aku?

Hahaha...

Anyway berbalik kepada soalan tadi. Apa makna RASA OREN tu? Kenapa mesti OREN? Bukan kelapa atau tembikai?

Actually aku benci OREN. Aku tak boleh hadam buah yang bernama OREN. Jus OREN aku boleh maafkan. Tapi OREN yang OREN memang aku tak boleh blah.

So on that note, aku terjemahkan apa-apa rasa yang tak best, rasa benci, rasa sendu dan yang sewaktu dengannya kepada RASA OREN.

Senang. Tak payah aku nak elaborate panjang-panjang perasaan aku.

Tu la maknanya RASA OREN tu.

Faham tak?

AKUBUKANSUPERMAN: Aku tak pernah rasa aku ni famous. Tapi pernah beberapa kali orang tegur dan tanya aku, "Awak ni Encik Superman ker?" Korang rasa OREN tak dengan statement aku ni?

20 ulasan:

kin said...

wah... cantik nyeh sungguh blog ini. Kak Kin rasa ribena bila nengok ;D

bukankosong said...

tu kan trademark ko...rasa oren,rasa oren,rasa oren...Oren la sggtttt!!! he..he..

ctek8 said...

owh i see.... OK PAHANG!

zixol said...

oren??????

W. Hidney said...

kak kin... camner rasa ribena tu?

bukankosong... hahaha tau tak per

ctek8... bagus sekali! hahaha

zixol... yer oren. bukan limau yer kawan2

NUke_Rude said...

but why oren??

hahaha. rasa oren tak?

FaizalSulaiman said...

hidney kaler oren --local version of hulk,muhahahaha

oren tak?

iyllienaz said...

haha..perasan famous la tu..

W. Hidney said...

nuke... i akan rasa oren kalau u tanya kenapa mesti oren lepas u baca entry kat atas. baca balik sekarang! hahaha

faizal... hahaha aiyooo baik u tarik balik statement tu before i bertukar jadi oren

illie... u rasa? hehehe

NAZRUL AZAT said...

rasa oren tu nyaman ;-)

W. Hidney said...

nazrul... tamau!!!

ADfeez said...

hahah aD memula terjemahkan yg oren tu masam...
so bila2 muke en superman masam, akan rasa oren.. hahahah ;P

W. Hidney said...

adfeez... haha kalau encik superman muka masam, bukan oren dah namanya tu. tu terus jadi kiamat! hahahaha

jejaka anggun said...

cantik x oren tuh?

Mah@mahu said...

Aku masih tak paham kenapa OREN???

-cD- said...

ermm tetiba rasa ribena lak.. hahahha

achik ezam said...

saya oren.saya ok.

saya gedik.saya pasti ok!!!!!

hahaa

W. Hidney said...

shaz... hahaha perlu ker soalan tu?

mah@mahu... err *kelu

ucuk... sama macam kak kin. suka sangat rasa ribena hehehe

achik... awak memang sentiasa ok

k.e.r.i. said...

lor, tak boleh makan oren rupanya.
hilang nikmat hidup.

W. Hidney said...

keri... bukan tak boleh makan oren, tapi tak suka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...