AKUBUKANSUPERMAN

January 3, 2011

Story bosan


Selamat tahun baru people!

So amacam celebration new year korang? Rasa oren? Rasa betik? Aku celebrate kat rumah jer. Tak macam tahun-tahun lepas, memang aku merancang nak celebrate new year dengan pengisian rohani dan maimunah kat rumah jer, tanak berasak-asak dengan orang ramai yang ghairah nak tengok bunga api new year (jer!) dan sangkut dalam jem berjam-jam.

Walhal aku boleh tengok show bunga api yang sama dari tingkap rumah jer... sambil peluk bantal busuk aku.

Cantik show bunga api tahun ni...

Sejak cuti 27 Disember tahun lepas, aku dah tak sabar-sabar nak masuk office balik.

Ok ok... aku tau memang korang ingat aku ni poyo, tapi memang aku tak sabar masuk office balik sebab kat rumah aku tak tau nak buat apa. 

Siyes!

For your info, selama tempoh aku bekerjaya ni, aku tak pernah dapat cuti lama. Dulu every time aku nak bercuti panjang, bos aku akan cakap "Buah sawit tak tunggu kau kalau dia nak masak!"

Tak ker terus aku rasa oren lepas tu?

Tu sebabnya aku tak pernah dapat cuti lebih dari 4 hari.

Hari tu aku risau jugak masa aku nak apply cuti kat bos aku ni. Takut dia pun akan pakai alasan yang sama. Tapi dia tak cakap apa pun. Dia sain jer borang application aku tu. So tak jadi la aku bakar office aku tu kalau dia dah approve cuti aku.

Sebelum aku bercuti, dah macam-macam plan yang aku buat. Nak pergi situ la, nak lawat sana la, nak main golf la. Tapi bila aku dah start cuti, satu hapa pun aku tak buat. Rasa sayang plak nak bazirkan cuti tu dengan aktiviti yang buat aku penat. Bila aku penat, aku akan start nak rimas. Bila aku dah rimas, ada pulak orang yang rasa oren. So aku prefer untuk spend cuti aku dengan tido sampai lebam.

But one can never sleep too much. Mula la aku rasa bosan yang maha kat rumah. Nak memasak aku tak reti. Nak buat tiang rumah, aku rasa tiang kat rumah tu dah cukup dah. Nak download porn, porn yang ada dah melambak-lambak. Cukup untuk bekalan 3 generasi...

Aku start nak kira countdown untuk hari aku masuk keje balik. Untuk menaikkan semangat, aku iron baju-baju office yang aku ada. Kalau boleh seluar 'kecik' yang aku nak pakai ke pejabat pun aku nak iron sekali.

And finally, hari ini tanggal 3 Januari 2011, aku dah kembali bertugas. Rindu giler aku dengan work-station aku. Tak lupa train ride yang aku naik setiap pagi tu.

Seronok dowh!


Esok aku nak angkut tilam la ke office...

AKUBUKANSUPERMAN: Full steam ahead. Woot woot!!!

15 ulasan:

ADfeez said...

hehehe.. slmt bekerja kembali...
baideway.. lawa ler header tu. simple ..
tp cemana buat ats bwh tu? hehe ;D

W. Hidney said...

ad... terimas. actually i tak buat banyak alteration utk picture header dan footer tu. i cuma amik picture kat Google dan crop apa2 yang patut dan ubah pisotion picture. untuk buat semua tu, you kena ada Photoshop :)

ADfeez said...

erk.. photoshop.... apa tu?:P
*kampung kan.... siyes mmg failed bout photoshop nieh :P

FaizalSulaiman said...

tula kalau cuti lama sgt memang sohih taktau nak buat apa:)

W. Hidney said...

ad... photoshop tu macam kambing le. cuma tak der bulu. ngeee... gurau jer. photoshop tu application utk edit2 gambar. cuba gi ke www.photoshop.com utk lebih detail. boleh download freeware kat sana. selamat mencober!

faizal... betul tu. saya sangat setuju cikgu!

incik mumu said...

saya sangat tadika bile masuk bab2 fotoshop nih.. tak reti laaa nak fotoshop2 nih.. haishhh~.. stress !! tibe2.. hahahaha..

W. Hidney said...

mumu... hahaha belakang parang lagikan diasah akan tajam jua akhirnya *sambil betulkan ketayap

NAZRUL AZAT said...

aku mulakn thn baru dgn bkeje malam, huhuuu....

W. Hidney said...

nazrul... selamat berkupu2 malam :)

jejaka anggun said...

wow... hebatnyer... x penah org buiat entry pasal teruja giler nak gi kerja.. u yg 1st. tahniah!

W. Hidney said...

shaz... hahaha there's always 1st time for everthing kan?

bukankosong said...

ye ye o je suka gi keje tu? ha..ha..slmat berkerjalah ya

W. Hidney said...

bukankosong... hehe terimas!

Maya said...

dok KL pun boringks jugak? tak pergi makan mcD ke ngan salihin..ekhe khe :p

W. Hidney said...

maya... salihin kat bintulu huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...