AKUBUKANSUPERMAN

January 24, 2011

Panggilan pulau

Kat KL ada pulau? Tak der kan?

Kat Gua Musang ada ker? Pun tak der kan?

Kat Bintulu?

Bintulu? Kat mana tu? Macam pernah dengar je nama tempat tu...

Ngee.

Ujung minggu lepas aku berpeluang berkunjung ke Semporna, which is like 1.5 hour drive dari Lahad Datu. Dari aku duduk memerap dalam bilik macam anak dara, elok aku pergi cuci mata kat mana-mana. Fortunately Semporna came into me mind.

Kalau cakap pasal Semporna, memang tak sah kalau tak jejak ke pulau-pulaunya yang sempurna tu. Banyak pulau-pulau yang boleh kita choose. Biasanya tourist, dan yang perasan tourist macam aku ni akan pilih Sipadan dan Mabul.

Tapi untuk kunjungan kali ni, aku pilih pulau Mabul. Nak ke Sipadan mahal sangat. Kalau gaji aku RM18 juta sebulan mungkin aku akan pilih Sipadan. Lagi pun, kalau nasib aku tak bagus, tak pasal-pasal korang akan nampak muka aku terpampang kat muka depan surat khabar korang.

"Auditor comel dicolek Abu Sayyaf di Sipadan."


AKUBUKANSUPERMAN: I love island!!! Jom gi Phuket b...

20 ulasan:

encik aidil banting said...

perghhh, mmg terbaek laaa

~naddy~ said...

sharp shot anda~~ cantek

bukankosong said...

syok syok, next plan adala pulauuuuu,bercuti d'sana

incik mumu said...

cun cun cun cun !!
neh yang nak pergi berpulau neh..
seryes !!
fuhhhhh~

iyllienaz said...

jom2 phuket plak..

ewan sazlly said...

superb! cantek tuh..
gune kemere ape henchik auditor comel?

-cD- said...

bestnyer... lama dah x g cuti2 gedik santai...

FaizalSulaiman said...

sedihnya..

sedih sebab cantik sangat..bilala kaki aku nak jejak sini ni...

tetiba rasa oren:P

tak kira, satu hari nak jejak jugak kat sini

Ad Rifza said...

Wahhh cantiknyeee...

k.e.r.i. said...

deym. nice pics!

tak sabar gua nak pergi sana.
any suggestion?

W. Hidney said...

aidil... see the leg la hahaha

naddy... terimas

bukankosong... best tu. good luck!

illie... jom. kita gi esok k

ewan... hehehe terimas. pakai camera nikon d50 jer

ucuk... tu arr pasal

faizal... hahaha rasa oren ek?

rifza... memang cantik. banyak lagi pix actually. tapi pilih yg terbaek jer

keri... nak gi mabul jugak ker? suggestion? bawak sun block banyak2 dan extra memory card utk kamera

W. Hidney said...

mumu... siyesly?

ADfeez said...

nice pictures!!!! lawa2 sume...
oh .. relaksnya kaki tu :P

W. Hidney said...

adfeez... memang relaks hehehe

azs cute said...

pict cunn2

jejaka anggun said...

cantik gambar... kalo jejaka anggun ada dlm gambar tuh lagi cantik gambarnyer....

W. Hidney said...

azs... tengok la siapa yg tangkap pix2 tu hehehe

shaz... hahaha macam tu ker?

Azam Shah said...

nice la <3 <3

NUke_Rude said...

serius... lawa.

gambar n tempat ni.!!

W. Hidney said...

azam... thanks bro

nuke... kat pulau memang lawa. kena plak time tu mood kreatif tiba2 datang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...