January 7, 2011

Mass produced goods


Bukan aku nak buat-buat kekwat or anything. Salah dari sisi undang-undang dan melanggar Clause 4¼ Konvensyen Geneva tu. Tapi mass-produced goods ni sometime boleh mendatangkan kemaluan kat kita sebab semua orang beli dan pakai benda yang sama. 

Baju ler terutamanya...

Tak faham apa tu mass-produced goods? Cuba try Google yer kawan-kawan.

Aku ada my share of story untuk isu mass-produced goods ni. Meh sini dok rapat-rapat aku nak story. 

Rapatkan saf!

Every morning aku akan naik tren dari stesen Kelana Jaya untuk ke tempat kerja. Stesen tu adalah stesen yang paling ujung dan biasanya tak susah untuk aku dapat tempat duduk kosong sebab penumpang pun tak berapa ramai.

Dan biasanya jugak, aku akan tunggu sampai tren 4 koc sampai. Untuk pengetahuan korang, aku suka benda-benda yang panjang ni. Lagi panjang lagi bagus. 

Err... Jangan fikir kotor ok. Aku lempang jugak kang!

So anyway, dari pintu koc yang paling depan, aku nampak sorang mamat yang baru masuk. Aku dengan segera terperasan yang dia pakai baju yang sejibik macam yang aku pakai; hitam dengan stripes putih. Diam-diam aku wish dia amik tempat duduk yang jauh dari aku.

Malu dowh orang nampak pakai baju sama.

Tapi dalam banyak-banyak tempat kosong tu kan, dia nak duduk tepi aku jugak ni.

What the fish!

Aku nak lari takut dia rasa offended plak. Bukannya apa. Aku ni sangat baik orangnya. Berbudi bahasa, sopan santun dan sangatlah tinggi pekertinya. *posing sinchan

Karang dia rasa offended siapa yang akan susah? 

Aku jugak...

Tapi memang aku tak nafikan yang aku merasa oren sepanjang journey tu. Mesti orang ingat aku dan mamat tu pasangan kekasih, pakai baju sama untuk show yang we both belong to each other.

Cinta di akhir garisan naa...

Eeeuuuwww! 

AKUBUKANSUPERMAN: Kongsi le story korang kalau korang pernah experience benda yang sama.

9 ulasan:

kin said...

hahaha...sure kiut dedua hahaha

bukankosong said...

Cam ana rasa En Hidney? Oren lagi kah? kih..kih...

jejaka anggun said...

heheh... mesti cumel kan?


ps: kakak dlm pic tuh... yakin pegang beg birkin depan mic

Maya said...

hehe..kalau org jeling2 cakaplah ni klon saya...

W. Hidney said...

kak kin... reel ajer la cute. dia tak cute langsung hehehe

shaz... beg birkin? boleh nampak ker?

maya... kan best kalau boleh cakap klon jer hehe

zixol said...

hahaha..ok la tu bleh buat boria dalm tren tu

W. Hidney said...

zixol... hehehe tu arr pasal

encik aidil banting said...

hari2 aku lalu stesen kelana jaya kalau nak pegi kerja. hahaha

lifeislikethat said...

if i was there in the train i definitely will think that you guys are working in the same Kilang...hahaha,
jgn marah Hid,nanti cepat tua..;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...