January 16, 2011

Lawas oh Lawas

Miri berhujan sejak 2 hari lepas. Dalam diam aku wish hujan berhenti before flight aku ke Lawas petang tadi sebab aku dah maklum yang aku akan naik Twin Otter. Twin Otter and rain is definitely not a good combo.

I just hate turbulence!

Tapi maybe today was not my lucky day after all. Langit masih gelap bila aku check in kat airport Miri pukul 2.45 petang tadi. Tak nampak macam hujan akan berhenti any time soon.

"Be a man!" Kata sms yang aku terima.

Hanjing!


MH3516 yang aku naik bergerak perlahan-lahan kat atas tarmac dan kemudiannya memecut membelah hujan. How I wish they have a larger aircraft to Lawas.

I do...

It was actually a short 45 minutes flight to Lawas, but it felt like forever bila Twin Otter tu melambung ke kiri dan ke kanan. Sesekali terdengar orang menjerit "Oh God!"

But eventually aku selamat juga sampai ke airport Lawas pada pukul 3.30 petang tadi.

Esok aku nak try arrange bas dengan office KL untuk trip Lawas-Kinabalu aku 20 hari bulan ni. I'm not going to fly with that thing again!


AKUBUKANSUPERMAN: Seriau aku dengan kilat kat atas tu...

6 ulasan:

achik ezam said...

agak2 kalo ai yg dalam tu sure dh termuntah2





*bila imagine rasa makin seram nak naek kapal terbang

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

walaweehhh...kapten rupenye!!!!!

W. Hidney said...

ezam... hahaha you should try it sometime

fauzi... eh eh silap. i bukan pilot

flyz said...

pah nih ajak aku...nak gak rasa oren naik ngn ko ! Ha..ha..

FaizalSulaiman said...

hidney, twin otter ni small air carriage ek?ke available kat sawak je?

i only know fireflies ngn air asia with berjaya punya flight company:)

W. Hidney said...

flyz... buli bah kalau kao!

faizal... its a very small 19 seater plane. cuma ada kat sabah swk jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...