January 6, 2011

Kasut baru dan...

Glam dan fame...

Dua benda yang biasanya orang akan pilih over duit dan kekenyangan. Tak cayer? Cuba tengok kat tv tu. Orang sanggup buat apa jer untuk dapatkan dua benda ni termasuk nyanyi suara kepit kat national tv.

Kadang-kadang kita tanak pun famous tapi famous tu datang dengan sendirinya. Untungkan? Kau rasa?

Oren?

Ok. Cuba bayangkan korang baru jer beli kasut baru yang cantik giler cun meletop hebat terbaik WOOOW! Dengan bangganya korang jalan kucing kat KLCC, kat tengah-tengah orang ramai yang busy buat purchase terakhir sempena krismas dan sale hujung tahun.

Tiba-tiba, dengan tak semena-mena dan tak glamernya...

...korang jatuh terduduk dan jerit "OOOWW!"

For a few short second korang terdengar bunyik cengkerik. 

Krik krik krik...

Then semua orang, dengan serentak, menoleh tapi tak plak tergerak nak tolong korang sebab tangan diorang dah penuh dengan shopping bag. Diorang tenung jer korang dengan renungan penuh simpati. 

Sorang anak mat-salleh menarik-narik baju mak dia dan tanya, "Mommy mommy. Why is that old man sitting on the floor?"

Kalau boleh korang nak pura-pura pengsan and get away with that sudden drop of water face. Tapi korang fikir balik, mana ada orang pengsan jerit "OOOWW!"

Tyra Banks pernah cakap, "Kalau korang jatuh kat runway, segara bangun dan buat-buat dono jer. Jangan lupa senyum yer kawan-kawan."

Ok aku lupa nak pesan. Actually Tyra Banks cakap semua tu dalam English yer.

Korang bangun dan sapu-sapu ponggong sikit. Tersengih kat orang ramai yang lalu lalang dan jalan terus ke hadapan. Dalam hati, korang tak putus-putus menyumpah kasut yang korang baru beli tu.

Bayangkan...

Dapat tak?

Ok bagus.

Now cuba bayangkan aku dalam situasi tu. Siyes! Bayangkan aku dalam situasi tu. 


AKUBUKANSUPERMAN: My 2010 ended in style lah 

10 ulasan:

NAZRUL AZAT said...

siyes, aku mmg jatuh td dpn public kt entrance mpb, licin sbb ujan,malu wooooooooooo

W. Hidney said...

nazrul... tahniah! LOL

-cD- said...

tengah bayangkan dan ingat balik cene salah seorang Canada Next Top Model yang jatuh terjelepok coz nama dia dipanggil dalu.. hahahah

iyllienaz said...

hahaha..lawak..tapi kesian gak..confirm sengal2 bontot tu..

haha lagi lawak anak mat saleh tu.."old man"?? yg tu scene betul ke tambahan je??haha

W. Hidney said...

ucuk... Canada? apo tu? ngeee

illie... apa plak scene tambahan. mesti la betul hehehe

encik aidil banting said...

nasib baik jatoh je. x guling2 kuch2 hotahey. hehehe

bukankosong said...

ha..ha..aku gelak kat ko..rasa pe? Oren? : )

W. Hidney said...

bukankosong... kau orenkan aku yer? takper

jejaka anggun said...

dah biasa dah jatuh kat pentas runway... biasa jer....

FaizalSulaiman said...

belum terjatuh lagi.tergelincir pernah, masa tu baru dan dan keluar kedai petronas tu.nak kaber malu, terus jalan mcm biasa.hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...