January 4, 2011

Hello!

Semalam kat office dan tengah aku duduk-duduk borak dengan Admin Manager, kakak Engineering Department tiba-tiba lalu dan bagi salam kat manager tu. Kat aku, dia ucap hello instead.

Aku dah biasa sangat dengan hello instead of salam so aku hello kan balik.

"Eh? Kenapa hello kat dia?" Tanya manager tu. Confuse macam biasa...

"I ingat dia non-muslim sebab nama dia pelik. Lagipun tak pernah nampak dia pergi solat jumaat pun." Jawab kakak engineering tu.

Aku rasa sangat oren, tapi aku sengih jer.

Memang aku ngaku. Kadang-kadang aku 'ponteng' jugak solat jumaat dan pergi dating kat Pavilion.

Lepas ni aku kena pakai serban la kot ke office. Serban dengan cardigan kuning dan tie merah jambu. Baru stylo sikit yer dak?

AKUBUKANSUPERMAN: Tapi aku bangga dengan nama aku...

11 ulasan:

achik ezam said...

assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh.




**tgh imejin pesen pakaian yg ingin dipakai oleh hidney tuh*

NUke_Rude said...

haahhaha.

tu dia.. statement sentap drpd kakak engineering! ponteng lagi solat jumaat!

ADfeez said...

hahaha.. anda telah di perhatikan :P

NAZRUL AZAT said...

bukan salah ibu mengandung ;-D

Wanie Beournally said...

mcm tahu je sapa akak tuhh..hahaha

W. Hidney said...

ezam... waalaikumussalam wth. imejin jangan tak imejin

nuke... hehehe baiklah. saya sedar kesilapan saya *sambil tertunduk malu

ad... yer. setiap saat dan setiap waktu

nazrul... salah bapak tak pakai sarung hahaha

wanie... hehehe we missed you lah!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

kantoi...len kali p yeee..hehehh

sue. said...

hahahaha...kelakar larh entry ni..heee

k.e.r.i. said...

aku dapat bayangkan panah tercucuk kat dada ko. lol

W. Hidney said...

fauzi... hehe baiklah. saya akan ikut cakap awak

sue... glad that u like it

keri... yer, tercucuk dalam. tembus jer tak hehehe

jejaka anggun said...

lenkali gi semayang jumaat, ajak kakak tuh skalik....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...