January 20, 2011

Entry oren

"Baaa... Buli bah kalau kao!"

Basically aku dengar ayat ni average 15 juta kali sehari since aku sampai kat Lawas last week. Orang Lawas pun cakap macam orang Sabah.

Literally...

Now aku dah kat Lahad Datu.

So lagi la banyak la aku dengar ayat tu...

Jangan tanya aku kat mana Lahad Datu. Aku lempang jugak kang!

Tapi aku tak nafikan yang orang-orang Sabah ni comel-comel belaka. Kalau ikutkan rasa, nak jer aku angkut sorang dua jumpa parent aku.

Siyes!

Pasti diorang tak akan rasa oren dengan pilihan aku.

Ok kita lupakan isu Sabahan yang comel-comel tu. Sampai esok pun tak akan habis nak story.

Sekarang ni aku nak story pasal gunung Kinabalu plak.

Siapa yang pernah panjat gunung Kinabalu?

...

...

Ok ok maybe soalan aku agak ambitious.

Siapa yang pernah tengok gunung Kinabalu dekat-dekat dari ketinggian 11 ribu kaki dari paras laut?

Tak pernah?

Nah...

Ni antara shot yang sempat aku amik masa dalam flight dari KK ke Lahad Datu tadi.

AKUBUKANSUPERMAN: Rasa oren tak? Ngeee...

11 ulasan:

achik ezam said...

tak aci!!!!!

ingatkan mendaki rupanya dari dalam flight..

hehehee

p.s:nice picture tai gayat :)

incik mumu said...

serunutnye !!
nak mendaki lah suatu masa nanti~..
mengembalikan aktiviti mendaki sebagai suatu hobi lah lepas neh~..
keh keh keh

W. Hidney said...

ezam... memang tak aci hahaha

mumu... jom sesama mendaki

ADfeez said...

hahaha mengelat... nway.. aD suka term oren yg u dok pakai tu.. can i borrow it? :D

FaizalSulaiman said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

lawanyaaaa gunung kinabalu! tingin nak pi.

ps:sedangkan daki bukit broga pun dah mengah inikan pula gunung ni..oohh tetap nak pi jugak.hehehhee

NUke_Rude said...

hahah. aku pun igt ko g daki kinabalu!! ceh!! tertipu jugak!!

encik aidil banting said...

bestnyeee

naik fly ship :)

bukankosong said...

bangga rr nih?...tp tak oren pun :)

W. Hidney said...

Adfeez... Hahah sila sila sila

Faizal... Di mana ada jalan, disitu ada bukit broga *tetiber

Nuke... Best giler ok dpt tengok dekat. Apa lagi kalau dapat panjat

Aidil... Memang best. Tapi pastikan x der turbulence le

Bukankosong... Pergh bangga la sikit hehehe

Biey said...

saya orang sabah tapi belum pernah naik gunung tue..bkin malu je..hihi..

W. Hidney said...

biey... hahaha nda dak yg perlu dimalukan bah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...