December 6, 2010

Tips mengemas rumah

Mengemas rumah... *bunyi cengkerik

One word...

MALAS!

Aku lebih rela cuci kereta dari kemas rumah. Why the because? Aku tak akan tau nak start dari mana. Kepala otak aku jadi serabut, well of cos ditambah dengan malas tahap gaban aku.

Tapi jangan terus nak tuduh aku ni dari spesis yang pengotor ok. Nak kena pijak dengan aku?

Lagi satu, aku tak suka kalau orang kemas barang-barang aku. Walaupun barang aku bersepah, aku tau kat mana aku nak cari walau aku main lempar-lempar ajer. So bila orang lain kemas, aku akan lost track, macam GPS aku yang hanjing tu. 

Recalculate! Recalculate!

Kalau salah letak handphone aku boleh miss call jer. Tapi kalau hilang kunci kereta aku boleh miss call ker? Jawapannya TIDAK yer kawan-kawan.

Haaa bila aku tak dapat jumpa apa yang aku cari, mula la aku nak jadi hijau. Dan kalau aku mengamuk, akan pasti ada yang merasa oren.

"You don't like me when I'm angry."

Hua hua hua...

Ok ok aku dah tulis panjang-panjang ni. Mana tips nya?

Jangan malas.

Tu jer.

Sekian.

AKUBUKANSUPERMAN: Hidup kena sistematik mak aku kata. Sistematik tu macam matematik ker? Atau kosmetik? *confuse

10 ulasan:

miss miera said...

jangan malas...
tips yg ringkas, padat n bergune...hik3...:))

W. Hidney said...

miera... thats the whole point of it. tak elok panjang-lebarkan penjelasan. nanti org tak faham hahaha

FaizalSulaiman said...

sangat berguna ya tips ni.leh tampal besar2 kat dinding.hehehehe

W. Hidney said...

faizal... wow saya turut berasa berbangga kalau anda berbuat begitu *poyo tak? LOL

singAsong said...

Hahahaha... cool tips ~

W. Hidney said...

song... hahaha thanks

iyllienaz said...

haha..passkan, hidney mmg pemalas sbb xsuka kemas rumah..

Shasha Ayob said...

moteppp post ni ialah jgn usik brg reel rasanya..

jejaka anggun said...

so arinih dah kemas umah ke lom?

W. Hidney said...

illie... ala jgn la cakap cam tu hehehe

sha... yer sha memang pandai

shaz... lom lagi ngeee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...